Життя

Про зраду стало відомо після тесту на батьківство

Про зраду стало відомо після тесту на батьківство

Про заміжжя Таня почала мріяти ще в школі. Все любила роздивлятися різноманітні журнали, де були фото наречених, а коли потрапляла на весілля, то з молодої весь вечір очей не зводила. І все подумки «приміряла» на себе розкішну, пишну весільну сукню. Розпитувала, які подарунки дарують молодятам.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір".

– Ой, Ніно, дивися, аби твоя Таня не принесла в подолі ще до закінчення школи, – не раз казала бабуся, осудливо хитаючи головою. – Надто вже вона у тебе спритна до того, до чого їй ще зарано.

– Мамо, це ж просто дівчача цікавість, – пробувала виправдати доньку мати. – Кому не подобаються дівчата у весільних сукнях?

– Дівчача цікавість, – перекривила її старенька. – Чому ж вона так навчанням у школі не цікавиться?

Однак час показав, що бабуся таки мала рацію – коли Таня закінчувала школу, в село приїхав працювати новий дільничний інспектор поліції. Ох, і красивий! Високий, світловолосий, з вусами і такими красивими голубими очима, що дівчина, поглянувши у них, геть втратила голову. Тепер розмови з подругами були лише про нього.

– Може, таки не одружений? – мрійливо мовила Таня. – Та звісно, що ні. Бо ж приїхав до нас у село сам.

– А, може, дружину пізніше до себе привезе? – припустила Катя, її найкраща подруга і однокласниця. – Може, він сам поки облаштується?

– Ні, дівчата, – сказала Тамара, в бабусі якої дільничний винайняв кімнату. – Він розповідав про себе. Немає в нього дружини. Сам казав, що має лише батьків і молодшого брата. І в нас він довго не планує бути. Отак і сказав, що мріє служити в обласному центрі, а не в селі.

Від почутого Таня ледве не почала танцювати прямо посеред класу. Ох, і зраділа! І почала частіше появлятися в полі зору правоохоронця. Роман і собі запримітив вродливу дівчину з веселою, жартівливою вдачею. «Шкода тільки, що надто юна», – подумав якось.

Однак дівчина на різницю у віці не зважала. І у відділенні поліції з’являлася все частіше. То розповідала, наче за нею на околиці села погнався хтось «ну дуже страшний», то прийшла розпитати про те, як він шукає злочинців. А якось заявилася з чималим шматком торта. Мовляв, ото спекла і вирішила пригостити.

– О, то ти ще й господиня, – мовив Роман, якому дуже лестила така поведінка дівчини. Він бачив, що подобався їй і розумів, що також закохався в цю настирливу юнку. – Ото комусь пощастить з такою дружиною!

– А чому комусь? – здивувалася Таня. – Чому б собі таке добро не взяти?

Того вечора вони стали близькими, а через місяць вона отримала атестат про закінчення школи. І сказала батькам, що виходить заміж.

– Ну, і що я вам говорила? – ледве не плакала бабуся. – Ото витворила! Ні, щоб освіту здобути, на роботу влаштуватися. То воно, дурне, голову в ярмо пхає.

Батьки підтримували її, однак, побачивши тест, дві смужки якого підтверджували доньчину вагітність, почали готуватися до весілля. А воно було таким, яким і хотіла Таня. Батьки Романа виявилися заможними людьми при хороших посадах в обласному центрі, тож замовили шикарний ресторан. А наступного дня молода пара полетіла в Туреччину. Опісля Романа перевели на службу в обласний центр, і молоді розпочали сімейне життя в затишній однокімнатній квартирі, яку її і його батьки купили їм як весільний подарунок.

Новонароджену доньку Таня захотіла назвати Ельзою, і їй ніхто не перечив. Маленька росла справжньою красунею. Смуглява, кароока, з пухлими губенятами, вона подобалась усім, хто її бачив, – сусідами, випадковим перехожим.

Минали роки. Роман отримував чергові звання. Таня займалася спершу вихованням доньки, опісля закінчила курси перукарів і влаштувалася в салон краси. Згодом вони продали квартиру і придбали більше житло в новобудові з чудовим плануванням, кухнею-студією і гарними краєвидами.

– Ох, і пощастило тобі, Таню, – мовила якось Катя, яка приїхала в місто до лікаря – часто хворів син, тож вирішила проконсультуватися з медиками з обласного центру. – Ти з заміжжям потрапила прямо в десятку, як-то кажуть. З нашого класу ти найуспішніше вийшла заміж.

– Ну, то треба вміти, – розсміялася молода жінка.

Біда прийшла до Тані тоді, коли вона її ну зовсім не чекала. І з тієї сторони, про яку й в страшному сні подумати не могла. Одного дня Роман сказав, що подав на розлучення. І запропонував подумати стосовно поділу майна.

– Що трапилося, сину? – кричала мати Романа. – Ви ж стільки років жили в злагоді.

– Романе, Таня тебе чимось образила? – допитувалася його її мати.

– А ви її про це самі запитайте, – буркнув молодий чоловік.

– Таню, що сталося? – накинулася на неї мати.

– Я сама нічого не знаю, – відказала Таня і заплакала. – Прийшов злий, сказав, що подав на розлучення. Може, іншу знайшов?

– А, може, то ти з іншим гуляла за моєю спиною? – закричав Роман. – Хвойда ти!

– Сину, будь обережний зі словами! – прикрикнув на нього батько.

– Ось, подивіться, а тоді самі скажете, хто вона після цього, – і Роман простягнув якийсь папірець.

Виявилося, що це були результати тесту на батьківство, де чорним по білому було написано, що Роман не є батьком Ельзи. Він з Танею світлошкірі, обох голубоокі, а донька – смуглява як циганча, кароока. Черв’ячок сумнівів привів Романа в лабораторію, де сумніви підтвердив результат тесту.

– Як так? – вигукнула мати Тані і кинулась до доньки. – Вона ж показувала тест на вагітність ще до того, як ви одружилися. Ану, зізнавайся!

– Це був тест Олі Зорянчук, – прошепотіла Таня, яка аж ніяк не очікувала такого розвитку подій. – Я обміняла його на шоколадку. А завагітніла від Мехмеда в Туреччині. Зі мною тоді щось наче трапилося – зовсім мізки відключилися. Прости мені, Романе!

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія
В тему

Останні матеріали