Життя

Із травмою ока їжак сам прийшов до людей за допомогою

Із травмою ока їжак сам прийшов до людей за допомогою

«Такого ще в нас не було!» – усміхається директор Одеського зоопарку Ігор Бєляков, розповідаючи про нещодавню оказію.

Виявляється, до них за допомогою звернувся їжачок. У тварини було травмоване око. А ще колючий був дуже виснаженим та худим. І зважаючи на апетит, із яким гість наминав м’ясо, то не їв він теж давненько.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір".

– Він був таким голодним, що, доки ми не дали йому їсти, він хапав та гриз каміння, – підтверджує Наталія Буковецька, працівниця реабілітаційного центру для тварин, що діє при зоопарку.

Коли ветеринари обстежили тваринку – виявили: їжак молодий, народився цього року. Втім життя у дикій природі сповнене щоденних ризиків. Тож колючий потрапив у серйозну халепу і не вигадав нічого кращого, як звернутися до людей.

– За всю історію діяльності зоопарку ми рятували багатьох чотирилапих і пернатих. Та їх нам завжди приносили небайдужі одесити, – каже Ігор Бєляков. – Натомість випадок, коли тваринка сама прийшла за допомогою, – таке в нас уперше.

Наразі їжак уже пішов на поправку. Та його не планують лишати в неволі. Випустять до найближчого природного парку, аби тваринка вела повноцінне життя. Ну а якщо приходитиме в гості – то чогось смачненького йому таки запропонують.

Ніна Грицюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: зоопарк, історія
В тему