Життя

Народила у вуличному туалеті, замотала маля в кульок і кинула в яму, щоб умирало

Народила у вуличному туалеті, замотала маля в кульок і кинула в яму, щоб умирало

Це сталося цього року, 27 березня. Близько восьмої ранку Валентина Фролова із селища Панютине, що за 140 км від Харкова, прямувала повз залізничну станцію.

Аж раптом жінка насторожилася: із вуличного туалету донісся плач немовляти. Валентина забігла до приміщення. Довкола вигрібної ями побачила калюжу крові. А всередині ями поміж нечистот помітила кульок, замотаний на два міцні вузли. Саме з нього й доносився плач новонародженого.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір".

Валентина тут же викликала «швидку». Фельдшер, побачивши ц картину, кинувся голими руками виламувати гнилі дошки. Дістав клунок. Розірвав пакет. Хлопчик, який більше від двох годин пробув на холоді та ще й замотаний у целофан, усе ще подавала ознаки життя. Тож його миттю доправили до найближчої лікарні, де фахівці констатували: дитина абсолютно здорова, вага 3,300 кг, зріст 53 см. А дивом вижило маля завдяки тому, що породілля поклала його разом із плацентою та пуповиною, чим запобігла крововтраті.

Тим часом правоохоронці кинулися на пошуки жінки, яка покинула своє дитя помирати у вигрібній ямі. Шукати винуватицю довго не довелося. Місцеві жителі відразу вказали на жінку, яка перебувала на пізніх строках вагітності. Нею виявилася 39-річна мешканка Панютиного Наталя Антонян.

Будинок, де підозрювана проживала зі своїм цивільним чоловіком, Арсеном Гулайозовим, розташувався за якихось 500 метрів від місця злочину. Тож буквально за три хвилини поліцейські вже стукали у вікна господарям.

Під час надання показів Наталія визнала: так, це вона народила дитину, так – через переляк лишила сина в туалеті і от зараз, оговтавшись, хотіла піти його забрати, але їй завадили поліцейські.

Ці відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. А покарання за злочин Наталії, яка залишила в небезпеці свою новонароджену дитину, передбачає позбавлення волі строком до трьох років.

 

«Родиш дитину – заб’ю!»

Місцеві жителі, дізнавшись про вчинок Наталії, були шоковані. Адже пояснення на кшталт «злякалася й побігла», «лишила, бо не мала грошей», – це не виправдання. «Не хочеш дитини – завези в пологовий! Напиши відмову! Зрештою – закутай у ковдру і поклади комусь під двері! Але ж не лишай помирати!!!» – кричали в селищі.

Дехто з місцевих вимагав учинити самосуд і запхати Наталію в ту саму вигрібну яму, де горе-мати лишила помирати своє безпомічне дитя.

– Коли Наташа ще була на ранніх строках – я запитала, чи вона вагітна. Та вона все заперечувала, – розповіла близька подруга підозрюваної, жителька Панютиного, Анна. – Коли живіт у неї не викликав ніяких сумнівів щодо вагітності, я в неї запитала в лоб: «Де будеш народжувати?» Вона сказала: вдома. Після того я передзвонила лікарям, повідомила, що в селищі є вагітна, яка відмовляється ставати на облік і планує домашні пологи. Але до цього всім було байдуже.

Цивільний чоловік Наталії 28-річний Арсен теж запевняє: не знав, що його дружина вагітна. Хоча звучить це, як мінімум, смішно. Бо, коли чоловік має інтимні стосунки із жінкою, не помітити її живота (та ще й на дев’ятому місяці) просто не реально.

Натомість подруга Наталії, Анна, розповіла зовсім інше. Виявляється, ще коли Наталія ходила вагітною, Арсен попередив: дітей він не хоче – і якщо Наталія народить, то він її заб’є. Тобто жінка була настільки залякана, що боялася навіть народжувати вдома.

– Після всього, що сталося, я розмовляла з Наталією і навіть думаю, що співучасником цього злочину є той-таки Арсен, – додала Анна.

Звісно, чоловік усе заперечив. Аби себе виправдати, сказав, що Наталія під час вагітності постійно спала у штанах і кофті та до нього спиною, тому, мовляв, не помічав живота у дружини. А що фігура жінки «трішки» змінилася, то Наталія, мовляв, нарікала на грижу живота.

А от Наталія, якій тепер загрожують три роки тюрми, вирішила не брати всієї провини на себе. Вона розповіла: з четвертого місяця знала про свою вагітність, терпіла побої від Арсена, який не хотів дитини, до останнього ходила на роботу (хоча Арсен узагалі ніде не працював і жив за гроші батьків і Наталії).

– Того дня зранку я відчула, що починаються пологи. Злякалася, що Арсен мене поб’є та вижене. Тому Арсенові нічого не сказала і пішла на залізничну станцію дочекатися електрички до райцентру Лозову (вона їде в сьомій годині) і там, у Лозовій, народити. Поки чекала поїзда, мені стало дуже погано. Пішла в туалет. Тільки спустила штани – дитина випала. Вона не плакала, тому я подумала: мертве. Вийшла на вулиці. Бачу, валяється пакет. Я його взяла, підібрала пакетом дитину, замотала і поклала отут в кутку. Дуже боялася, щоб Арсен не взнав. Бо не уявляла, як буду жити далі, – розповіла Наталія без будь-яких докорів сумління, чим іще раз підтвердила: всі свої вчинки вона прекрасно усвідомлювала і навмисно хотіла, аби дитина померла.

 

Уже має чотирьох дітей і всіх їх покинула

Коли цей скандал став відомим на всю Україну, журналісти запитали в Арсена, чи готовий він зараз, коли точно знає про появу сина, забрати маля додому. Втім чоловік відповів: «Ну, хіба що через рік. Бо зараз для дитини, самі знаєте, яке все дороге. То маю спочатку назбирати грошей».

Ховає очі й Наталя. Бо на дитину їй наплювати, а от зізнатися в цьому – соромно. Хоча, зрештою, цій жінці не вперше кидати своїх дітей напризволяще. Бо, щоб ви собі уявили, вона вже має чотирьох дітей. От тільки жодна дитина не живе з матір’ю.

– Коли Наташа перший раз вийшла заміж, то народила двох дітей. Із чоловіком у неї щось там не склеїлося. Вона відмовилася від своїх дочок. Одна дівчина опинилася в інтернаті, де жила до свого повноліття. А другу забрали у прийомну сім’ю, – розповів другий офіційний чоловік Наталії, Карен Антонян. – Потім ми з Наташею одружилися. Вона народила дочку Карину (дівчинці зараз 11 років) і сина Артура (йому вже сім). Майже відразу після цього ми розлучилися. Артура я забрав до себе. Карина трохи пожила з мамою і теж попросилася до мене. Тепер-от Наташа зійшлася з Арсеном. Він не захотів дитини. Їй діти взагалі ніколи не були потрібні. І от маємо те, що маємо.

…Яке рішення прийме суд щодо покарання 39-річної Наталії – покаже час. Ясно тільки, що генетичним батькам дитини вже ніхто не віддасть. А, отже, – дитя потрапить до таких батьків, які оточать хлопчика любов’ю, увагою та виховають із неї достойну людину.

Ніна Грицюк

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія
В тему