Життя

Безхатьком стала через коханого, заради якого залишила чоловіка-професора і доньок

Безхатьком стала через коханого, заради якого залишила чоловіка-професора і доньок

Заміж Інна вийшла ще в інституті. За свого викладача, в якого були до безтями закохані практично усі дівчата з першого по п’ятий курс. Ну і, звісно, усі незаміжні лаборантки, аспірантки і викладачки.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір".

– Ну ти, Інно, і молодець, – не без заздрості в голосі казали одногрупниці. – Це ж треба вміти – вхопити таке щастя!

А щастя, тобто Олексій Петрович, таки вартувало того, аби його «вхопити». Викладач був шанованою і дуже доброю людиною. Мав власне трикімнатне житло, новий автомобіль. А ще він любив вечорами слухати класичну музику і читати книги.

Через рік в подружжя народилася донечка Марічка, а ще через два – Надійка. Дітки росли на втіху батькам. Особливо малечею тішився Олексій Петрович, який став батьком в 40 років. І якщо раніше він не надто дбав про збагачення, а більше – про духовні цінності, то тепер почав влаштувався ще в коледж, де викладав після навчання в інституті. Окрім цього, брав участь у різноманітних міжнародних конкурсах наукових робіт, звідки привозив не лише дипломи, але й пристойні суми винагороди.

– Іннусю, я тут подумав, – мовив якось він. – Час іде, діти ростуть. Потрібно подбати про їхнє майбутнє. Давай купимо квартиру.

– Чудова ідея, – підтримала жінка. – Оформимо поки на мене. А коли діти підростуть, то…

– Поки вони підростуть, то ми купимо ще одну, – сказав чоловік.

Тож через декілька місяців подружжя придбало чудову двокімнатну квартиру для Марічки. І, поки дружина займалася дітками, чоловік писав чергові наукові праці. Тож через три роки, коли Надійка закінчила четвертий клас, батьки придбали житло і для неї.

Олексій Петрович до того часу захистив докторську дисертацію, став професором. Він часто бував за кордоном:  літав і їздив на різноманітні наукові конференції. Тим часом Інна жила в своє задоволення. Тепер, коли донечки підросли і вже не потребували постійної її присутності поруч, Інна почала знову зустрічатися з подругами, ходити в спа-салони, тренажерний зал тощо.

– Ти неймовірно красива, – часто говорив їй чоловік. – Просто не жінка, а квіточка.

– А, щоб та квіточка цвіла і пахла, її потрібен догляд, – щоразу відповідала жінка.

Олексій Петрович на той догляд грошей не жалів. Відтак дружина відвідувала дієтолога, колола ботокс, мала приватні заняття у тренажерному залі. Одним словом, дбала про себе, як лише могла. А далі – почала зустрічатися з тренером. Спершу жарти, кава, веселі розмови. Опісля – більше. Вони й незчулися, як стали коханцями, і одного дня Інна зрозуміла, що й дня не може без Ігоря.

– Все, час ставити крапки над «і», – прошепотіла одного разу, ніжачись в обіймах коханого. – От давай прямо-таки сьогодні і скажемо нашим половинкам про те, що все скінчено, і ми з тобою розпочинаємо нове життя.

– Ага, – прошепотів Ігор і міцно пригорнув її до себе, що Інна сприйняла як згоду з її словами. – У нас не так багато часу. Буквально годинка – і потрібно прощатися. 

Того вечора в оселі Інни та Олексія Петровича було все: палка промова Інни про те, що їхні стосунки вичерпані і їм час розлучитися. Опісля – розповідь про оте «кохання всього життя», яке тепер зустріла Інна. Далі – плач донечок, які, як виявилось, почули розмову дорослих і тепер просили маму не залишати їх із татком. Тоді – приїзд бригади «швидкої» допомоги, адже в Олексія Петровича трапився серцевий напад.

– Інно, благаю, одумайся і не роби того, про що можеш гірко пошкодувати, – прошепотів чоловік, в якого медики констатували інфаркт і тепер забирали до лікарні. – Подумай про дітей.

Вона таки подумала. Наступного дня попросила кухарку, яка приходила вранці приготувати їжу, наступні дні побути з дітьми, поки Олексій Петрович не повернеться з лікарні. А сама зібрала речі, гроші, документи і, незважаючи на плач донечок, залишила оселю.

Вийшовши з лікарні, Олексій Петрович все сподівався, що одного дня Інна таки одумається і повернеться. А коли одного дня Надійка зі сльозами розповіла, що бачила маму з якимось дядею, а коли побігла до неї, то вона сіла в машину і поїхала, прийняв серйозне рішення про переїзд. Його давно запрошували на роботу за кордон і тепер, втікаючи від насмішок друзів та колег, надмірної цікавості сусідів та, що було найголовнішим, бажаючи вберегти доньок від емоційних зривів, як це сталося з Надійкою, він прийняв запрошення.

Тим часом Інна насолоджувалась життям з коханцем доти, поки про це не дізналась його дружина, яка обом влаштувала грандіозний скандал.

– Чому ти тягнеш? – кричала до Ігоря Інна. – Я порвала зі своїм, а ти? В чому справа?

– Інно, у мене троє малих дітей, і я повинен залишити їм хоч якісь гроші, – відповів він. – Лише тоді я зможу залишити сім’ю. А де мені їх взяти? Тому поки мусимо потерпіти. Або продай свою квартиру. Поки будемо жити у мого друга, а тоді візьмемо кредит на покупку житла.

І Інна погодилась на цю пропозицію, про що згодом зі сльозами жаліла кожного дня. Виявилось, що Ігор та його дружина насправді навіть не збиралися розлучатися. Після того, як він розповів їй про роман з Інною, його дружина твердо вирішила провчити розлучницю. І для цього продумала все до деталей. Отримавши гроші за продану Інною квартиру, вона забрала дітей та чоловіка й переїхала до столиці.

– Щоб знала, як в чужу сім’ю носа пхати, – мовила, прощаючись з найближчою подругою. – Та й Ігорю поставила ультиматум: ще щось подібне повториться, то я його залишу.

Тим часом життя Інни пішло по похилій. Вона залишилась без грошей, без житла. Живучи за спиною Олексія Петровича, який утримував сім’ю, вона ні дня ніде не працювала, відтак тепер не могла про себе подбати. Друзі відвернулися від неї. Й Інна поволі почала соціально опускатися. Так через декілька років з молодої розкішної жінки перетворилася в безхатька.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія
В тему

Останні матеріали