Життя

Доньку друга віддав темним силам, а після смерті власного сина каявся в храмі

Доньку друга віддав темним силам, а після смерті власного сина каявся в храмі

Розбагатіти і мати чимало грошей Олег мріяв давно. Він наче і старався реалізувати свою мрію, однак все йому не щастило. Коли взявся за вирощування риби у ставках, то недобрі люди насипали туди отрути. Коли хотів розбагатіти на кролефермі, то тварини, яких він не вакцинував, померли. Думав, що в Данії на норкових фермах заробить, тож подався на заробітки. Однак зароблені важкою працею гроші вкрали дорогою додому.

Про це йдеться в газеті "Твій вибір".

– Ну от чому мені так не щастить? – мало не плакав він при зустрічі зі своїм шкільним другом. – Ну от у чому справа? Я ж не лінивий, кручуся як білка в колесі. А толку катма.

– Може, тобі потрібна допомога вищих сил? – запитав у відповідь Богдан. – Я от звернувся і сам бачиш – живу наче кіт у маслі.

– Вищі сили? – не розуміючи, мовив Олег. – Ти про що?

– Про допомогу магів, – просто пояснив друг. – Ну, невже ніколи не чув?

І він розповів, як свого часу за порадою знайомого звернувся по допомогу до ясновидиці. Мовляв, вона хоч і дуже дорого бере за свої послуги, однак ефект від проведених ритуалів дуже дієвий.

– Після того, як я в неї побував, то мої справи різко пішли вгору, – розповідав Богдан. – Ти ж знаєш, я не один рік ганяю з Німеччини автомобілі. І бувало по-всякому: то машина проблемна попадеться, то вкладу гроші в ремонт, а продати не можу, то в ДТП потраплю. Одне слово, всілякого було. А після ритуалу з ясновидицею все різко змінилося. Усі машини стали розкуповувати наче гарячі пиріжки. Тепер п’ять автомобілів поставив на таксі. А це, сам розумієш, справа вигідна. Дружина захотіла займатися квітами, то відкрили спершу один магазин, тоді ще два. Сам інколи дивуюся – гроші наче падають самі.

Після почутого Олег задумався. Він не вірив в те, що називають магією, вищими силами. Називав усе це маячнею і казками. Однак зміни, які відбулися в житті Богдана, вперто стверджували про те, що ритуали таки ефективні. Тож після нетривалих роздумів приїхав до друга.

– Ти міг би познайомити мене з тією ясновидицею?

– Звісно! Чого не зробиш задля давнього друга?

Ясновидицею виявилась приємна симпатична жінка середніх років. Олег розповів про свою мрію, і вона сказала, що реалізувати її не складно. Відтак через декілька днів, коли місяць почав зростати, провела ритуал. І потім життя Олега змінилося наче за помахом чарівної палички. Буквально наступного дня він знайшов чоловічу барсетку, в якій лежало вісім тисяч доларів. Ще через день борг приніс знайомий, який два роки всіляко уникав зустрічі з Олегом. Невеличке кафе, яке він збирався закривати, враз почало приносити такий дохід, що через пів року Олег прийняв рішення про його розширення.

– Братан, ти мав рацію, – сказав він якось при зустрічі Богдану. – Гроші падають наче дощ. Ото ясновидиця! Ото молодець!

– Я радий за тебе, – відповів друг. – А ти, дурний, не вірив в магію!

Минуло чотирнадцять років. За той час мрія Олега здійснилася на всі сто відсотків. Він придбав декілька квартир, які здавав квартирантам, і мав з того гарний прибуток. Окрім цього, вони з дружиною відкрили декілька магазинів. Тому жили заможно і були, як часто жартував чоловік, підпільними мільйонерами.

– А давай полетимо в Емірати? – запропонувала якось Ірина. – Ми вже чотири  місяці нікуди не літали.

– Давай, – погодився Олег. – Тільки не в Емірати, а в Таїланд. А то ми в ті Емірати літаємо декілька разів  на рік.

Тож через тиждень сім’я насолоджувалась відпочинком у Таїланді. Місцеві делікатеси, купання і загорання, чудові краєвиди припали до вподоби усім. Тож через три тижні, коли настав час повертатися додому, усі жаліли, що відпочинок так швидко закінчився.

А після повернення додому почалися проблеми з донькою. Рита враз почала жалітися на біль в животі. Тож кинулися до лікарів і були вражені почутим.

– Співчуваю, – мовив лікар-онколог. – Це саркома, і ваша донька проживе максимум тиждень.

У першу ніч після похорону Олегу все ввижались якісь страшні істоти, які сміялися з нього і казали, що настав час для розплати. Мовляв, за все треба платити і за гроші, які вони йому давали, також.

Чоловік, який щиро любив єдину дитину, почав випивати. Спершу дружина і родичі старалися зрозуміти: таким чином хоче втекти від болю. Однак згодом, коли запої стали надто частими, спробували вмовити залишити дружбу із «зеленим змієм», опісля переконували піти на лікування, закодуватися тощо. Та все було марно. Олег, хоча й не став алкоголіком, однак інколи міг піти в кількаденні запої.

Минуло ще два роки. Інна відчула, як її накриває втома. Її боліла втрата доньки. А ще – лякали крики чоловіка, який часто по ночах кричав, що його обманули. Якійсь жінці, яка йому наснилась, доводив, що не хоче віддавати єдину доньку за гроші. Інна намагалась достукатися до чоловіка, з’ясувати все, проте марно. І жінка, не витримавши, в якусь мить пішла.

Згодом стало відомо, що вона пішла до іншого. Так Олег залишився на самоті.

– Ти думав, що багатство дається задарма? – почув він однієї ночі. – Ні, за все треба платити. Я дала тобі не тисячі, не сотні тисяч – мільйони.

– Але чому доньку? – Олег враз підхопився з ліжка. – Чому ти забрала її? Чому не квартиру? Чи машину? Я дав би тобі велику суму грошей.

– Ха-ха-ха, – пролунав холодний сміх, в якому чітко відчувалися нотки знущання. – Ти дав би мені квартиру, машину і гроші, котрі отримав від мене?

Того ж дня його забрали в психіатричну лікарню. А ввечері, дізнавшись про це, щиро радів Богдан. Лише він знав, що за свої послуги ясновидиця попросила життя дівчини. Тож чоловік запропонував життя другової доньки. Мовляв, ми з її батьком отримаємо гроші, а ти – життя дівчини. Богдан  й уявити собі не міг, що через пів року після похорону єдиного сина, який також помер від саркоми, ридатиме на сповіді в церкві і проситиме в Господа прощення за скоєний гріх.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія
В тему

Останні матеріали