Життя

Ірина Білик – про своє облисіння, інтим по телефону і закоханих рекетирів

Ірина Білик – про своє облисіння, інтим по телефону і закоханих рекетирів

Ірина Білик не завжди розповідає правду про своє минуле. Щось приховує, щось вигадує, тому в неї дуже багато секретів.

Та оскільки 6 квітня артистка відсвяткувала 50-річчя, то з цієї нагоди розкриємо дещо з того, про що Ірина Білик мало кому розповідає, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

– Ніхто, я думаю, не знає, що впродовж декількох років я була практично лиса: волосся не витримало постійних укладок і просто посипалося, – зізналася артистка в інтерв'ю журналістові Славі Дьоміну. – Тривалий час під перуками я приховувала волосинки довжиною в сантиметр і чекала, доки вони відростуть. Сказати, що мені було важко сприймати себе лисою, – це не сказати нічого. Проте я брала волю в кулак і все одно виходила на сцену. 

Аби сьогодні не тільки самій мати гарний вигляд, а тисячам жінок допомагати в цьому, Ірина Білик навіть запустила свій бренд «Іра Бі».

– В асортименті товарів, що випускаються під моїм брендом, є футболки, кепки, чохли для телефонів, дзеркальця, кружки, брелоки «Іра Бі». І хоча коштують вони не дешево (кепка, приміром, у межах 5 тисяч гривень), але ці речі я випускаю не для прибутків. Бо заробляю на виступах, написанні пісень та отриманні за них гонорарів.

«Мені комфортно у ролі дружини на відстані»

Ще один секрет Ірини Білик – особисте життя. Адже чоловік артистки Аслан Ахмадов мешкає в Москві, а дружина лишається проживати в Києві.

– Багато людей не розуміють таких стосунків. Вони не знають такого життя. А от мені в ролі «дружини на відстані» дуже комфортно. Ми з Асланом щодня спілкуємося по відеозв'язку, надсилаємо одне одному повідомлення, навіть влаштовуємо інтим по телефону, і спецслужби, які нас прослуховують, думаю, в шоці! – жартує Ірина Білик. – Але в той же час ми з Асланом не встигаємо набриднути чи втомитися одне від одного. І це класно.

На закиди ЗМІ, які звинувачують артистку у зв'язках із російським підданим, Ірина відповідає:

– Так, у мене з Асланом є зв'язок, результатом цього зв'язку є спільна дитина (сина Табріза подружжю народила сурогатна мати, – авт.). Тому я вважаю, що політика тут ні до чого.

Старший син одягається на секонд-хенді

А от про кого артистка розповідає без жодного «політичного підтексту», так це про маму, котру з любов'ю називає «Зірка Іванівна»:

– Мамі вже 70 років, але вона досі красива, енергійна, комунікабельна. Вона має багато шанувальників. Її, коли йде вулицею, проводять поглядом чоловіки. Але при цьому сірим кардиналом у нашій сім'ї завжди був і досі залишається тато. Він керує, але залишається в тіні. Він навіть на концерти до мене не ходить. Та й узагалі, якщо чесно, я росла з татом, однак ніколи не мала від нього підтримки. Навіть зараз я не приїжджаю в гості до батьків, а запрошую їх до себе.

Що ж до старшого сина, Гліба Оверчука, якому вже 19-ть, то він, за словами Ірини Білик, живе окремо – зі своєю дівчиною, захоплюється музикою, багато мандрує, виступає з концертами, радиться з мамою щодо своїх музичних доробків.

Перший чоловік Ірини Білик
Перший чоловік Ірини Білик

– І щоразу я його прошу: тільки ж одягайся нормально. Бо він захоплюється музикою 60-х, в одязі дотримується стилю хіпі, а для того не раз купує одяг на секонд-хенді. Це мені не подобається. Але я стараюся не втручатися в його особисте життя, бо музикант – це особлива натура, надто ж рок-музикант.

Та й із меншим сином, Табрізом, якому вже п'ятий рік, Ірина Білик не завжди поруч. Навіть одягу не купує (цим займається тато Аслан). Коли їде на гастролі, Табріз під наглядом бабусі (Іриної мами) та друзів. Крім того, є дві няні, яких співачка запросила через спеціальне агентство.

Про те, скільки платить няням, артистка не зізналася, але зауважила:

– Їм лестить, що вони працюють у мене. Адже в нас завжди чисто, ніколи немає сварок. Няні їдять те саме, що і я. Вони знають, що я ображаюся, коли вони не відчиняють холодильник і не беруть усе, що в ньому є. Для них це навіть дивно, бо в багатьох заможних сім'ях няням замовляють інше, ніж для сім'ї, меню.

Голову мила в каструлі з-під борщу

Останню ж частину інтерв'ю про секрети Ірини ми присвятимо її творчості.

На запитання, чи не ставлять рекетири палки у колеса, артистка відповіла:

– Чимало моїх колег потрапляли в ситуацію, коли їх шантажували: «Або платиш нам стільки-то тисяч доларів, або ми пікетуємо твій виступ». Мені з таким, на щастя, не доводилося стикатися. І навіть у «лихі 90-ті» найкрутіші пацани не те що не займалися рекетом – сиділи у перших рядах моєї публіки і попереджали: «Не дай Бог хтось до Білик буде скакати!»

Згадуючи свої перші заробітки, співачка зізналася:

– Колись було значно легше пробиватися в шоубізі, ніж тепер, хоча побутові умови траплялися такі, що досі згадуєш. У Чернівцях, наприклад, у готелі не було гарячої води і мені дівчата з їдальні позичили каструлю, в якій варили борщ. Вони її вимили, нагріли там води, я в тазику помила голову і ввечері на концерті була з розкішною зачіскою, – з усмішкою пригадує Ірина Білик.

– Але, попри такі ось побутові негаразди, панувала душевна згуртованість артистів, продюсерів, музикантів. Усі прагнули спільної мети – зробити український шоубіз яскравим, цікавим, конкурентоспроможним. Пам'ятаю, 1995 року я виграла в казино дві тисячі доларів (на той час шалена сума) і відразу на всі ці гроші накупляла подарунків своїм музикантам, рідним, друзям. У сучасному ж шоубізі зовсім інша мета – заробити якнайбільше грошей. Нікому навіть не цікаво піднімати саме українську музику. Тому вона, на мою думку, дуже американізована, а окремі елементи в піснях просто крадуться в інших музикантів.

Щодо авторитетів серед українських артистів, то королевою в музиці Ірина Білик вважає Софію Ротару, а серед її пісень найбільше любить «Лаванду» та «Одна калина за вікном».

Розповідаючи про найновіші свої композиції, Ірина Білик каже: нині вони більш позитивні, ніж було колись. Мабуть, це відображення тих емоцій, які панують у серці співачки:

– Кохання, яке наповнює мене зараз, допомагає бути більш світлою, оптимістичною і в піснях дарувати надію моїм слухачам.

Ну, а щодо секретів молодості та краси, то Ірина каже: він – у людях, які її люблять:

– Удома я можу ходити не з тією зачіскою, не в втому одязі, не з тим настроєм. Та коли я знаю, що незабаром зустріч із моїми шанувальниками, то відразу наповнююся емоціями, які допомагають стати молодою та красивою. Бували навіть випадки, що шанувальники з нагоди мого виступу замовляли козаків із гарматою, яка стріляла на мою честь. То як після такого не бути королевою?!

Ніна Грицюк

 БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: шоу-бізнес, Долі
В тему