Життя

Знищив усю сім’ю, щоб змити ганьбу власного роду

Знищив усю сім’ю, щоб змити ганьбу власного роду
ілюстративне

Місто сколихнула страшна звістка: 15-річна дівчина-підліток стрибнула з даху будинку. Трапилося це рано-вранці, коли ще всі мирно спали. Розшукуючи рідних, поліцейські натрапили на ще страшнішу знахідку: знайшли батька з перерізаним горлом та матір, котру втопили у ванні.

Потрійне вбивство, знищення всієї сім'ї – резонансна справа для маленького містечка, тому розшукати вбивцю викликали опера із самої столиці, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Про сім'ю Митюків сусіди знали не багато. Лише два місяці тому подружжя винайняло квартиру в багатоповерхівці одного зі старих спальних районів міста. Жили мирно і спокійно. Батько таксував, мати була домогосподаркою. А от дочка зуміла прославитися серед місцевої молоді.

Вродлива, струнка, майже жінка, вона без будь-яких зусиль зваблювала хлопців і зустрічалася з двома, а то й трьома водночас. Це через неї побилися і стали злісними ворогами нерозлучні друзі Степан, Олег та Микита, які проживали у тому ж дворі.

Допит кавалерів дівчини теж нічого не дав. За їхніми словами, з жодним із них вона вже більше від місяця не спілкувалася. Подейкували, що неповнолітня вбита знайшла багатого папіка, який із школи її забирав, дорогі подарунки давав, у ресторани водив.

Але хто цей таємничий шанувальник – ніхто не знав.

– Суцільні ребуси, а не справа, – бідкався молодий сержант, який вів справу зі столичним колегою.

– Не бійся, Ваню. Нам головне – знайти ниточку і зрозуміти, з чого все розпочалося, – заспокоїв старший опер Степан Микитович.

– Та яку нитку не потягну, всюди на глухий кут натикаюся, – занив Іван.

– Копай глибше. Дізнайся, звідки вони приїхали і головне – навіщо. Як підказує мені професійна чуйка, не все так просто з тією сімейкою, – звелів опер.

Наступного дня розкрилися нові деталі справи. Сім'я дійсно приїхала в це містечко невипадково. Тут вони планували перекантуватися, поки не вляжеться скандал у рідному місті.

Як виявилося, жінка сімейства полюбляла шантажувати одружених чоловіків, з якими мала інтимні стосунки. І від їхніх подачок вся сім'я непогано жила. Машину купили, на курорти їздили, поки одного разу не натрапили на того, хто не злякався їхніх погроз.

Чоловік, не звиклий до шантажу, навів на шантажистку своїх братків. Тож сім'я поспіхом покинула рідне місто і переїхала до далеких родичів в іншу область. Але й там сімейство залишалось недовго і вже за два тижні винаймало кімнату в іншому містечку. Тут його і наздогнала кара.

Слідство зайшло в глухий кут. Підозрюваних було багато, а реальних доказів – нуль. Декотрі чоловіки суттєво постраждали після викриття їхніх походеньок: одного покинула дружина, в іншого благовірна відібрала пів бізнесу, третя забрала і не дозволяла бачитися з дітьми. Але у всіх них було залізне алібі. Знову глухий кут.

І не відомо, скільки б ще слідство тупцювало на одному місті, якби не звичайний безхатько, який промишляв у цьому районі і все про всіх знав. Він повідомив, що за вбитими давно спостерігав якийсь дивний похилий чоловік. Ніхто в містечку не знав того чоловіка, та й в базі злочинців його не знайшли. Знову нульовий результат.

І тут, мов сніг га голову, у відділок прийшов чоловік, який зізнався у вбивстві усіх Митюків. Це був сусід убитих, чиє спокійне життя холостяка закінчилося, як тільки 15-річна сусідка прийшла знайомитися і була готова залишилася на всю ніч.

Наступного дня знайомитися прийшла вже мати дівчини і зігріла самотнього сусіда. Так тривало увесь тиждень. Та потім сусідка не просто перестала заходити – вдавала, що не знає холостяка. А згодом він випадково почув, як сусідка іронічно розповідала про нього своїй дочці: «Та він майже імпотент! Ні на що не здатен». Цього ж вечора, впиваючись алкоголем, холостяк подумки вбив і воскресив сусідку. А наступного ж дня, почувши про вбивство, вирішив, що це його рук справа, і прийшов до поліції з повинною.

Опер зі столиці підозріло дивився на всю ту справу. Чимало деталей не сходилося, на місці вбивства не було знайдено відбитків пальців сусіда. Він не знав ніяких деталей вбивства, навіть де і як були вбиті батьки.

Однак справу все-таки передали на розгляд суду. І сусіду вже б світила в'язниця, якби на засідання не явився якийсь похилий чоловік і не розповів приголомшливої правди.

Зі сім'єю Митюків він познайомився, коли вони, переховуючись, нагрянули до своїх далеких родичів у село. Він, як голова сільради, зустрів новоприбулих щиро і радісно. Неладне помітив лише тоді, коли на його двір заявилося ціле сімейство і звинуватило єдиного сина голови у зґвалтуванні їхньої неповнолітньої дочки.

Голова не міг повірити! Він з дружиною, яка лише у сорок років змогла народила, всю душу вклали у своє дитя – і от тобі віддяка.

Блідий, мов полотно, син мовчки вислуховував звинувачення. Він зізнався, що секс дійсно був, але за згодою. Крім того, дівчина збрехала, що їй 18-ть. Одне слово, сімейка шантажистів домовилася із сільським головою усе залагодити мирно. Більшість жителів села підтримали голову та його сина. Тим паче, дівчина за декілька днів встигла з багатьма юнаками переспати і одружених звабити.

А от сам хлопець, якого звинуватили у зґвалтуванні, не зміг пережити перешіптувань і материнських сліз. Одного разу він пішов з дому і не повернувся. Знайшли його на другий день у лісі. Юнак повісився.

Матір хлопця після почутого та пережитого паралізувало, а сільському голові протягом місяця довелося поховати і сина, і дружину.

Побоюючись людської розправи, гості терміново покинули село, а їхні родичі і досі відчувають страшну неприязнь до себе з боку односельців.

Голова ж став марніти на очах. А коли йому повідомили, що у нього остання стадія раку, вирішив здійснити самосуд над убивцями його жінки та дитини. Тому продав усе своє майно, розшукав тих, хто вигубив його рід, і покарав їх так, як це сімейство вчинило з його рідними.

Розповідь чоловіка вразила присутніх. Ані суду, ані вироку голова не боявся. Він давно втратив смак до життя і чекав лише свого часу, щоб назавжди відійти у вічність до тих, заради яких став убивцею.

Мирослава Бицька

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Долі, стосунки, вбивство
В тему