Відео

Із футбольне поле – до Землі наближається астероїд (відео)

Із футбольне поле – до Землі наближається астероїд (відео)

Астероїд діаметром 30 метрів наближається до Землі.

Повз він має пролетіти вже 22 березня, – пише ТСН із посиланням на NASA.

Небесне тіло під кодовим номером #2019 EA2 перевищує діаметр 30 метрів, що вважається достатньо великим. Воно наблизиться до Землі і пройде на відстані близько 305 тисяч кілометрів від неї зі швидкістю 189 миль за годину.

Міжнародні експерти галузі вважають, що подібне явище не повторюється часто, втім, як і не є чимось винятковим. Цей астероїд пройде рекордно близько до Землі, навіть ближче ніж розташована орбіта Місяця і перевищить за розмірами відомий Челябинський метеорит. Останній впав на планету 2013 року та викликав низку ударних хвиль над територією Росії в цьому регіоні. Однак, люди, чутливі до дії електромагнітних хвиль, в цей день можуть відчути нездужання, тому лікарі радять не перевантажувати себе в останні дні березня стресами та надміром роботи і їжі.

Потенційно небезпечними вважаються небесні тіла, діаметром, що перевищує 100-150 м, але і цей астероїд за умови зіткнення з планетою міг би нанести їй суттєвої шкоди. Втім, вчені заспокоюють, загрози безпеці людства небесне тіло #2019 EA2 не становить. Астероїдами називають відносно невеликі небесні тіла Сонячної системи, що рухаються орбітою навколо Сонця. Астероїди значно поступаються за масою і розмірами планетам, мають неправильну форму і не мають атмосфери і так званого «хвоста», як комети, хоча при цьому і у них можуть бути супутники.

Читайте також:

Японці увіковічнили в космосі Колобка (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, суспільство
В тему