Відео

5 небезпечних речей на вашому тілі (відео)

5 небезпечних речей на вашому тілі (відео)

Досі вважаєте, що найзапекліший ворог безпеки – побутова хімія, неякісні продукти й екологія? Насправді стати причиною трагедії можуть навіть повсякденні речі, які ми носимо на своєму тілі.  Вчені назвали 5 предметів, які становлять небезпеку для життя. При цьому для більшості людей вони здаються абсолютно надійними.

Довгий шарф

Страх перед шарфами з’явився у 1927 році. Тоді американська танцівниця Ісідора Дункан трагічно загинула в Ніцці, задушившись власним шарфом, що потрапив у вісь колеса автомобіля, на якому вона здійснювала прогулянку. Звичайно, цю трагедію можна було би списати на випадок, проте такі нещастя трапляються частіше, ніж нам здається. Довгий шарф, тим паче, якщо він не схований під одягом, становить неабияку небезпеку для вашого здоров’я і життя. З таким елементом гардеробу потрібно бути уважним не тільки біля коліс авто чи велосипедів, а і на сходинках, ескалаторах та у ліфтах.

Взуття зі шнурками

Шнурки настільки небезпечні у повсякденному житті людини, що у деяких офісах Великобританії навіть офіційно заборонили носити взуття що зав’язується. Звичайно, зав’язані кросівки ще нікому не нашкодили, але, наступаючи на шнурівки, людина ризикує впасти й отримати важку травму. Це особливо небезпечно в тому випадку, якщо робота пов’язана з перенесенням важких предметів. Окрім того, кінці шнурків можуть намотатися на верстат або затягнутися в ескалатор.

Навушники

Звичка повсюди розгулювати з навушниками також може бути небезпечною для життя.

Чому? Гучна музика відволікає від навколишніх подій, тим самим збільшуючи ймовірність аварії. Людина у навушниках може не почути попереджувальних сигналів, не помітить відкритого люка чи машини, яка наближається.

Читайте також: Які речі не варто залишати в авто

Туфлі на високих підборах

Взуття на каблуках завдає неабиякої шкоди жіночому здоров’ю. Часто підбори стають причиною таких захворювань, як бурсит, запалення суглобів, болі у спині, зміщення кісток нижніх кінцівок, пошкодження нервів та інше. Інша небезпека – що вищий каблук, то складніше жінці зберігати баланс. Підвищується ризик падінь, хворобливих ударів і переломів.

Мобільні зарядні пристрої

У медичних журналах опубліковано вже кілька історій про мимовільні спалахи і навіть вибухи батарей, які лежать у кишенях кожного власника мобільного пристрою.

Особливо небезпечно купувати батареї у недобросовісних продавців, які можуть торгувати продукцією низької якості. Перше, чого варто остерігатися, – невиправдано низькі ціни.

Читайте також: 10 повсякденних речей, які вигадали для військових

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Поради
В тему