В центрі уваги

Що насправді відбувається за лаштунками голлівудських фільмів?

Що насправді відбувається за лаштунками голлівудських фільмів?

Коли вас запитують про Голлівуд і найкасовіші стрічки, ви здебільшого уявляєте гламурні прем'єри, дивовижні відпустки акторів та шалені рекламні контракти за згадування продукції різноманітних брендів. Проте мало хто згадує про нескінченні години роботи в кадрі, сидіння в гримерці та налаштування декорацій для кожної сцени. 

Аби ви трохи краще розуміли життя суперзірок, пропонуємо декілька підтверджених чуток щодо того, як знімаються фільми. 

Джордж Клуні посварився з режисером через медитацію 

Коли Девід Рассел зголосився знімати Клуні в тепер уже добре відомій стрічці про війну в Перській затоці «Три королі», мало хто знав, що він був рішуче налаштований змінити сприйняття актора глядачами, аби актора перестали асоціювати із серіалом «Швидка допомога». Тому режисер попросив, аби актор приділив час медитації. Клуні не з тих, хто ухиляється від обов'язків, а щира людана здатна на дивовижні вчинки, тому дуже скоро медитував декілька годин поспіль. Проте актор не витримав постійних змін інструкцій та запального характеру режисера. Утім, стрічка стала хітом, про який і досі згадують добрим словом, але співпраці Рассела із Клуні ми більше ми не побачили. 

Дружня конкуренція між Беном Аффлеком і Тобі Магвайром 

Після тривалого фільмування разом та жаги до розваг, обидві зірки зізналися в пристрасті до ігор у казино. Люди кажуть, що вони обидва можуть грати в покер усю ніч, адже через кепкування вони добре розвантажуються після напруженого дня. За декілька років стало відомо, хто найкращий, адже викрилося, що впродовж 4 років Магвайр організовував покерні турніри за участю багатьох дуже популярних голлівудських акторів, разом з Аффлеком, з яких заробив близько 30-40 млн дол. США. 

Яну де Бонту знадобилася медична допомога декілька разів під час знімання «Ревіння»

Іще до роботи над культовими «Швидкістю» і «Смерчем», де Бонта знали за «Ревінням», де зграя левів вільно (за задумом) блукала в кадрі. У цій стрічці, про всяк випадок, використовувалося чимало імпровізації. Єдиною вадою такого шляхетного задуму було небажання левів виконувати команди знімальної групи, та й вони ніколи не пропускали можливість поласувати соковитим м'ясцем. Після нападу між дублями одного з «акторів», де Бонта відправили до лікарні, де йому наклали 220 швів. Ян повернувся й закінчив знімати стрічку, але, зрозуміло, що він більше ніколи не знімав фільми такого плану...

Під час роботи в «Брамі небесній» Джон Герт знявся в іншій стрічці! 

Коли режисер відзняв майже мільйон метрів кіноплівки й зупиняє дубль задля фотографування хмари, усім зрозуміло, що він нікуди не поспішає. Режисер «Брами небесної» так дистанціювався від знімальної групи і так довго виконував свою роботу, що Джону Герту вдалося знятися в «Людині-слоні» і встигнути повернутися до першої стрічки. Навіть фраза про те, що це був один із найлегендарніших підробітків у кіно буде недооцінкою ситуації! 

Тепер вам відомо, що роблять деякі актори між дублями. Авжеж, деякі приклади можна вважати дуже цікавими, настільки, що ви, можливо, забажаєте дізнатися подробиці або просто заглибитися в світ інших голлівудських історій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кіно
В тему