7 Березня 2023
Новини

Український мультфільм «Мавка» за два дні зібрав майже 25 млн грн

Український мультфільм «Мавка» за два дні зібрав майже 25 млн грн
За перші вихідні (4-5 березня) у прокаті в кінотеатрах український мультфільм «Мавка. Лісова пісня», створений за мотивами твору Лесі Українки, зібрав понад 24,9 мільйона гривень касових зборів.

Про це повідомили у Держкіно. Там зазначили, що за вихідні мультфільм переглянули понад 189 тисяч глядачів. Наразі покази тривають.

У Film.ua Group кажуть, що мультик став рекордсменом касових зборів серед вітчизняних релізів за результатами першого вікенду, пише Forbes.

«Для порівняння, фільм "Щедрик", який Film.ua Group вважають успішним у кінопрокаті, за вісім тижнів зібрав понад 84 000 глядачів та 10,6 млн грн бокс-офісу», — йдеться у повідомленні.

Мультик вийшов у прокат 2 березня. Одразу після релізу в Україні розпочнеться широкий прокат мультфільму у Франції, яким опікується гігант Universal Pictures Content Group. І далі — прем’єра відбудеться в усій Європі. Також «Мавка. Лісова пісня» вийде в кінотеатральний прокат у країнах Близького Сходу і Північної Африки.

До слова, про початок розробки мультфільму компанія FILM.UA, якій належить Animagrad, заявила ще у 2015 році. Через два роки розробники оприлюднили перший короткий тизер стрічки. Попри це, відтоді дизайн персонажів, зокрема головної героїні, змінився, що викликало хвилю незадоволення.

Окрім того, виходу мультфільму у прокат передувала широка рекламна кампанія: проєкт організував співпрацю із супермаркетом «Сільпо», «Укрпоштою», молочною компанією «Галичина», виробниками сухих сніданків, цукерок, суконь, прикрас, книжок тощо.

Ще до виходу головна героїня мультфільму «Мавка. Лісова пісня» прикрасила обкладинку міжнародного видання Animation Magazine.

Нагадаємо, цей мультфільм створили за підтримки Державного агентства України з питань кіно (Держкіно), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Кінотеатральну дистрибуцію здійснює FILM.UA Distribution та «Кіноманія». 

Станом на липень 2021 року бюджет мультфільму становив понад 187 мільйонів гривень, із них 49,5 мільйона — державні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кіно, Мультфільми, Україна, Відео T1.ua
В тему