В центрі уваги

Види барних стільців - обираємо за матеріалом виготовлення

Види барних стільців - обираємо за матеріалом виготовлення

Барна стійка плюс високі стільці – і комфортна та стильна зона для відпочинку на кухні готова! Крім того, такий варіант облаштування обідньої зони у квартирі-студії допоможе ефективно використати дорогоцінний простір. Щоб місце для швидких сніданків або довгих вечірніх бесід було максимально приємним, слід подбати про зручні та якісні меблі. В інтернет-магазині Kupistul.ua на вас чекає широкий вибір різноманітних моделей стільців за найприємнішими цінами. 

Купуючи стілець барний для дому, не зайвим буде розібратися в особливостях цих меблів. Головна відмінна риса барного стільця від звичайного – його “нестандартна” посадкова висота. Якщо відстань від підлоги до сидіння стандартного обіднього стільця складає в середньому 40-45 см, то в барному варіанті цей параметр починається приблизно від 70 см і вище. Решта параметрів (ширина і глибина сидіння) практично нічим не відрізняється від усіх інших різновидів стільців.

Отже, як і у випадку з моделями стільців стандартної висоти, глибина сидіння становить в середньому 43-45 см. Цих розмірів достатньо, щоб будь-яка людина, яка бажає відпочити, сидячи за барною стійкою чи столом, почувалася комфортно. Конструкція барного стільця може включати спинку з підлокітниками, або ж це буде найпростіший табурет на чотирьох ніжках. При цьому бажано, щоб опори барного стільця були обладнані підставкою для ніг. Цей простий елемент значно полегшує посадку-вставання зі стільця, та й весь процес сидіння загалом.

Втім, на сторінках нашого інтернет-магазину ви можете помітити, що високі стільці діляться на два підвиди – барні і напівбарні моделі. Між собою вони також відрізняються лише за висотою: 60-75 см для напівбарних стільців і 75 см і вище для барних. Таке розділення можна вважати досить умовним, адже існують стільці з регулюванням висоти, які можна одночасно віднести до обох різновидів.

Матеріали виробництва барних стільців

Під час вибору барного стільця – як для домашнього користування, так і для кафе чи ресторану – важливо звертати увагу на матеріали, з яких вони виготовлені. Найчастіше барні стільці виготовляють з таких матеріалів:

  • дерево;

  • метал;

  • пластик;

  • фанера;

  • ДСП.

Найміцнішими вважаються стільці, виготовлені з металу та масиву натурального дерева. Каркас дерев'яного стільця розрахований на досить велике навантаження. Хоча і тут є свої недоліки – здебільшого вартість стільців із натуральної деревини не можна назвати доступною. Металеві барні стільці з цього погляду – значно доступніший варіант. Металева основа може бути хромованою або пофарбованою ??в різні кольори. Радимо купувати барні та напівбарні стільці, покриті полімерною фарбою з використанням порошкового методу. Такі вироби довго зберігають презентабельний вигляд та можуть використовуватися просто неба.

Барні стільці з пластиковим сидінням – найпростіше і найпрактичніше рішення для кухні. Вони досить міцні, витривалі, не бояться вологи і не потребують особливого догляду. Пластикові стільці для барної стійки чудово підходять для більшості сучасних інтер'єрів. Якщо ваша кухня або їдальня оформлені в стилі хай-тек, мінімалізм, лофт або скандинавському, можете сміливо купувати напівбарні стільці з комбінованих матеріалів: пластик + метал, пластик + дерево. Великий вибір колірних рішень таких моделей дозволяє знайти оптимальний варіант для кожного конкретного інтер'єру.

Барні стільці для кухні в стилі класика, прованс, кантрі та інших традиційних напрямках зазвичай виготовляють з дерева. Сидіння таких стільців можуть бути як твердими, так і в м'якій оббивці. Стільці з жорстким сидінням часто оформляють накладними подушками. Для м'якої оббивки використовується переважно текстиль, натуральна та штучна шкіра. Тканинна оббивка виконується з натурального льону, бавовни, гобелену або жаккарду. Якщо ви вирішили купити барні стільці в оббивці зі штучної шкіри, то бажано, щоб оббивний матеріал мав бавовняну основу. Це дозволить матеріалу "дихати", що вкрай важливо під час тривалого сидіння.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: реклама
В тему