Поради

Український ресторан у Нью-Йорку

Український ресторан у Нью-Йорку

У Нью-Йорку всім відомо: якщо хочеш почути українську мову, то навідайтеся у Східне село, що на розі Другої авеню та Дев'ятої вулиці. Саме тут розташований ресторан «Veselka», який вже став культовим. 24 години на добу і 7 днів на тиждень тут годують смачними та недорогими українськими стравами.

Свою унікальну історію ресторан «Veselka» розпочав ще у далекому 1954 році. Тоді, це була крамниця українського патріота, який виїхав за кордон, Володимира Дармохвала. Тут торгували різними дрібничками: від цигарок до солодощів. Проте родзинкою магазину була кухня. У закладі готували українські страви. Зазвичай, обіди робили для власника крамниці та його друзів, з яких Володимир навіть не брав гроші.

Коли у 1974 Володимир Дармохвалов помер, справу передали його зятю Тому Берчарду. Том був одружений з донькою українця і не раз слухав історії про далеку європейську країну. Саме Берчарду вдалося перетворити маленьку крамницю у культовий ресторан. Проте сьогодні власник зазначає, що це не стільки його заслуга, як кухні.

Щорічно у закладі з’їдають близько 20 тисяч літрів борщу, а щодня на кухні ресторану ліплять понад три тисячі вареників. Коронний рецепт шеф-повара – вареники з яловичими ребрами. Нині в ресторані готують за рецептами, які десятиліттями зберігалися у сім’ї Дармохвалів.

Багато людей дізналися про заклад під час Революції гідності. Саме тут збирався осередок української культури у Нью-Йорку та працювали волонтери.

Цікаво, що працівники закладу представляють різні національності. Тут є українці, поляки та навіть мексиканці. А от з відвідувачами все простіше. 90% гостей – туристи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему