Поради

Розкішний мінімалізм – японські штори

Розкішний мінімалізм – японські штори

З чим асоціюється у вас країна, в якій сходить сонце? Стриманість, простота та елегантність! Якщо ви хочете, аби саме такими рисами охарактеризували вашу вітальню, тоді вам потрібно прикрасити дім вишуканими японськими шторами.

Що це таке?

Японські штори – це декілька панелей, розташованих одна біля одної. Фіранки закріплюються на карнизі з декількома доріжками, якими вони їздять з допомогою штороводія або шнурового механізму.

Конструкція нагадує ширму. Відтак, такі штори можна вішати не тільки на вікна, а й використовувати як перегородку чи елемент декору.

Японські штори мають низку переваг:

  • На панелях немає складок, відтак на матерії не збирається пил.
  • Вибір тканин, кольорів та візерунків настільки широкий, що створити красиву композицію можна самостійно, без допомоги дизайнера.
  • Вони ідеально підходять для приміщень з великими вікнами.
  • Колоритно виглядають штори з традиційним, японським орнаментом. Якщо обрати тканину з невиразним візерунком, то штори зі східною тематикою не виділятимуться на фоні заданого інтер’єру. Наприклад, японські штори вдало підкреслять стиль авангард.
  • Дотримуватиметеся японського стилю в інтер’єрі? Тоді запам’ятайте два основні правила: більше легкості та менше деталей.

При виготовленні таких фіранок виробники не мають певних обмежень. Основою може стати будь-яка тканина: легка і прозора чи щільна, яка не пропускає світла. Особливою популярністю користуються штори з натуральних матеріалів: бамбуку, джута, соломки. Стандартний розмір панелі – 60 см (саме таку ширину має карниз).

Зазвичай малюнок на японських шторах великий та яскравий. Візерунки сакури, орхідеї, птахів будуть виглядати дуже колоритно та свіжо. Розкішний вигляд має тканина з дрібним геометричним чи ботанічним орнаментом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему