Поради

Більше двохсот корисних крем-супів подають у тарілках, які можна…їсти

Більше двохсот корисних крем-супів  подають у тарілках, які можна…їсти

Наталія та Сергій Гаврилко – молоде подружжя музикантів, відкрили заклад, де продають корисні крем-супи у їстівних стаканчиках. І за півтора місяця роботи така ідея викликала справжній фурор серед жителів міста Кошице, у Словаччині.

«Шампіньйоновий, помідоровий, шпинатний, сочевичний, селеровий, буряковий, морквяно-імбирний, сирний, гаспачо, гарбузовий, суп із броколі – і це ще не весь перелік рецептів, – розповідає пані Наталія, власниця кафе. – Обов’язково подаємо їх зі свіжою петрушкою чи базиліком. Кожен охочий може додати в суп приправи (сіль, перець, куркума), насіння (гарбузове, льон, чіа, кунжут) чи гострі соуси. Готуємо ще лимонади та смузі. Уся їжа без консервантів, тільки свіжі продукти».

 «Загалом використовуємо близько 200 рецептів, щоб урізноманітнити меню. Наприклад, цього тижня уже будемо варити суп, який виграв конкурс як найкращий. Люди пропонували свої варіанти, і переміг суп із зеленого горошку з мигдалем, – розповідає далі жінка. – Збираюся знайти в архівах улюблені супи композиторів та відомих співаків. А ще  – додавати до меню салати з собою та десерти. Коштує суп від 2,30 до 3,10 євро».

Усі супи – кремові, і їдять їх без ложечки, одразу із запечених стаканчиків. Для цього використовують піч, що продумана спеціально для випікання двох стаканів одразу за 3 – 5 хвилин. «Стакани ми виготовляємо із тіста одразу перед споживанням зранку і до самого вечора. Тому вони завжди свіжі, – розповідає засновниця закладу. – А видаємо замовлення буквально за 30 секунд. Наш заклад розташований поблизу зупинки. І часом люди просять обслужити їх максимум за хвилину, адже вже відправляється трамвай. І ми встигаємо. «Запари» бувають хіба в обідній час, коли дуже багато клієнтів. Але, попри це, нікого не залишаємо без уваги».

«Спершу думали про кав’ярню чи піцерію, але хотілося чогось особливого та унікального. Одного недільного вечора, коли я гортала стрічку новин у «Фейсбуці», натрапила на статтю про супи у їстівному горнятку. Автор цієї ідеї – українець Кирил Пузенко. А Євген Адінцов, теж українець, відкрив такий заклад у Польщі. Тож ми твердо вирішили – цю українську ідею мусимо втілити і в Кошицях».

Із дня в день жінка у кухарському капелюсі та фартушку готує смачні супи. А ввечері вкладає волосся, одягає чорну сукню і грає на скрипці в опері. А допомагають молодому подружжю ще двоє українських працівників. Приходять усі о 7:30, щоб до десятої встигнути приготувати всі супи та замісити тісто. І хоч заклад працює лише кілька місяців місяців, позитивних відгуків про нього – сотні.

«Серед клієнтів поляки, італійці, англійці, канадці, чехи. А українців за увесь час, може, з десяток лише був», – каже на завершення Наталя.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему