Поради

Скільки горіхів можна з їдати за день

Скільки горіхів можна з їдати за день

Горіхи містять багато вітамінів, мінералів, клітковини і корисних жирів.

Тому благотворно впливають на серце, судини та мозок, - пишуть у газеті "Твій вибір".

Волоські горіхи містять ненасичені кислоти омега-3 та омега-6, що зменшує ризик атеросклерозу. Фундук (ліщина, лісовий горіх) покращує пам ять завдяки високому вмісту вітамінів Е та H, а також знижує тривожність і позитивно впливає на серце та судини.
Фісташки містять вітаміни В1, В6, В9, фолієву кислоту, мідь, кремній, покращують стан шкіри та волосся.

Мигдаль має в своєму складі багато вітаміну Е та кобальту, необхідних для кровотворення, засвоєння заліза та нормальної роботи нервової системи. Солодкий мигдаль безпечний для вживання, і його можна їсти у сирому вигляді. Гіркий мигдаль перед вживанням обов язково необхідно обсмажувати, тому що в ньому міститься отрута амигдалін, небезпека якого після теплової обробки знижується.
Кеш ю багатий на мінерали – цинк, залізо, магній, корисний для зору, роботи мозку. Ці горіхи не можна їсти сирими та неочищеними, оскільки між шкаралупою та оболонкою містяться токсичні речовини. Спочатку кеш ю чистять і обсмажують, що руйнує токсини.

Але будь-які горіхи дуже калорійні, тому їх можна з їдати по одній порції на день: наприклад, 10 – 15 горіхів солодкого мигдалю, 3 – 4 штуки волоського горіха, 20 фісташок, 5 – 7 штук фундука. У великих кількостях горіхи погано впливають на печінку і можуть спричинити болі в жовчному міхурі, а також викликати алергічну реакцію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: їжа, Поради, Здоров'я
В тему