Поради

Щоб цибуля та часник не псувалися

Щоб цибуля та часник не псувалися

Цибуля і часник перед закладкою на тривале зберігання слід ретельно перебрати та просушити.

Цибулини з ознаками шийкової гнилі (коли шийки стали водянистими, лушпиння вкрилося пліснявою і щільною чорною кіркою) треба викласти на лист і прогріти в духовці чотири години при температурі 40 градусів, - пишуть у газеті "Твій вибір".

Така суха «сауна» не нашкодить і здоровим цибулинам, а лише буде гарною профілактикою, адже вони могли контактувати з "хворими".

При появі зеленої плісняви на часнику (зубчики в ялі, на поверхні з являються світло-жовті плями та ямки) треба також прогріти головки в духовці при температурі 30 – 40 градусів три-чотири години. Потім покласти на зберігання у ящик.

Якщо часник і цибуля будуть у вас зимувати в неопалюваній коморі або кімнаті, то для дезінфекції слід приміщення обкурити сіркою або парою спирту-денатурату. Тоді овочі полежать до нового врожаю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: їжа, Поради
В тему

Останні матеріали