Поради

Як часто треба прати штори

Як часто треба прати штори

На шторах може збиратися багато пилу, цвілі або бруду.

Якщо штори не прати час від час, то ця цвіль може призвести до алергії, - пише 24 канал з посиланням на Southern Living.

Експерт по тканинах Браян Адамс зазначає, що штори треба прати в делікатному режимі. Якщо ж ви хочете випрати штори вручну, то темні штори варто прати в холодній воді, а світлі - прохолодній чи теплій. Гарячу воду використовувати не треба.

Якщо ж ваші штори постраждали від плісняви або погано пахнуть від диму, їх краще віддати у хімчистку. Часом штори бувають дуже довгими і важкими. Їх важко знімати, прасувати та вішати. Якщо у вас такий складний варіант, то спробуйте хоча б час від часу витирати їх чистою вологою тряпкою. Таким чином, ви приберете всю зайву пилюку, яка накопичилась на них.

Це найкращий варіант, який ви можете застосовувати до своїх шторів, адже їх радять прати приблизно один раз в рік. Якщо у вас є алергія, то робити це треба частіше. Не в останню чергу роль грає наявність в оселі дитини чи домашніх улюбленців.

За словами Адамса, під час прання шторів не варто використовувати відбілювач, гарячу воду або хімікати, не призначені спеціально для них.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Поради
В тему