Поради

Найбільш захищені місця світу

Найбільш захищені місця світу

Тонни золота та сотні коштовних прикрас, безцінні документи та світові таємниці – все це ховають від звичайних людей. Де вони, найбільш захищені місця світу?

 

Є місця, куди без спеціального дозволу не зможуть вільно зайти навіть найбагатші люди світу. Де вони знаходяться і що ховають за багатотонними дверима?

 

Форт-Нокс

П’ять тонн золота, коштовності британської корони, Конституція та Декларація незалежності – ось що ховається за гранітними стінами Форт-Ноксу. Споруда схожа на фортецю. По периметру стоять чотири вишки. За декілька кілометрів натягнутий колючий дріт із датчиками руху та паркани, які б’ють током. Поряд розташовані воєнні бази, які забезпечують додатковий захист. Загалом це 300 тисяч солдат, 300 танків, артилерія та ґвинтокрили.

Прорватися у Форт-Нокс вдалося тільки раз. І то суперагенту Джеймсу Бонду у фільмі «Голдфінгер».

 

Секретне сховище церкви Мормонів

В гранітній горі у штаті Юта сховані найважливіші історичні документи. Приміщення обладнане системою клімат-контролю, датчиками тепла та руху. Архів розташований за 14-тонними дверима, які витримають ядерний вибух.

 

Паркінг Bold Lane

Великобританія, місто Дербишир. Там розташоване одне з найбезпечніших місць на планеті. Для того, щоб потрапити на стоянку, потрібний спеціальний пропуск. Після паркування вмикається охоронна система: датчики руху, об’єму та звуку, які контролюють простір навколо авто. Якщо спрацює сигналізація, всі виходи блокуються.

 

Секретні архіви Ватикану

У центральній бібліотеці Ватикану є бункер, де зберігаються цінні документи, деякі з яких датовані ХІІ століттям. Приміщення оснащене клімат-контролем та найсучаснішими охоронними системами. З собою можна взяти ручку та папір. Користувача супроводжують священик та два гвардійці.

 

Федеральний резервний банк Нью-Йорка

Більше золота, ніж у Форт-Ноксі, є лише у резервному банку Нью-Йорка. За одними даними, там 7 тонн жовтого металу, інші джерела говорять, що там знаходяться 25% усього золота світу. Сховище розташоване на глибині 25 метрів, за 90-тонною стіною. Скрізь зосереджені сучасні пости охорони, які перевіряють туристів та персонал. Встановлені сотні камер відеонагляду.

До речі, саме цей банк грабували у бойовику «Міцний горішок-3».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему