Поради

Які обігрівачі швидко ламаються, а які не можна ставити в спальню

Які обігрівачі швидко ламаються, а які не можна ставити в спальню

Холод і вогкість розгулялися вже не на жарт, а в багатьох будинках все ще не включили опалення. І єдиним порятунком є хороший обігрівач. Як вибрати з усього асортименту те, що підходить саме для вашого будинку, а також в чому особливості різних видів обігрівачів, ми розпитали у наших експертів.

Інфрачервоний обігрівач

Плоский малогабаритний обігрівач (є підлогові, настінні і стельові моделі), який працює за рахунок інфрачервоних (галогенних) ламп. Прогрів приміщення відбувається не за рахунок прогрівання повітря - лампи нагрівають знаходяться поблизу об'єкти.



Плюси

Безшумна робота, швидкий обігрів приміщення.

Недоліки

Можуть видавати неприємний запах (в деяких моделях теплоносій не захищений від пилу), сильно пересушують повітря, пожежо- та травмонебезпечні (розпечений теплоносій може залишити опік навіть без безпосереднього контакту (при наближенні до нього на відстань 5 см і менше), бояться падінь і ударів.

Куди краще ставити: В середні приміщення (далеко від побутової техніки) 15-20 кв. м, на відкриті простори (веранда, балкон, альтанка та ін.) або в приміщення з високою вологістю (ванна, підвал і ін.).

Куди не можна: В спальню (є джерелом яскравого світла, що заважає процесу засинання і повноцінному відпочинку), дитячу (через травматизм).

Тепловентилятор

Маленький обігрівач нагріває приміщення за рахунок вентилятора, що подає гаряче повітря від теплоносія.

Плюси

Швидко прогріває приміщення, має компактні розміри.



Недоліки

Сильно пересушує повітря, може виділяти неприємний запах (теплоносій не захищений від пилу), галаслива робота.

Куди краще ставити: У кімнатах з невеликою площею (до 15 кв. м), де є зволожувач повітря, кімнатах з протягами.

Куди не можна: В закриті, погано вентильовані приміщення.

Карбоновий обігрівач

Дизайнерські моделі обігрівачів (можуть бути у вигляді картин або інших елементів декору). Теплоносієм в цих обігрівачах служать вакуумні кварцові трубки, які поміщені в карбонове волокно.


Плюси

Займають мало місця, економічні у використанні, не пересушують повітря.

Недоліки

 Дуже тендітні, після виключення швидко остигають.

Куди краще ставити: В середніх приміщеннях (від 15 до 20 кв. мМ), на відкритих просторах (веранди, балкони, тераси та ін.).

Куди не можна: В спальню - є джерелом яскравого світла, що заважає засипанню і повноцінному відпочинку.

Конвектор

Великий обігрівач, що зовні нагадує вузьку батарею. Обігрів повітря відбувається за рахунок тенів, що розжарюються електричною енергією.

Плюси

Безшумна робота, відсутність неприємного запаху (нагрівається елемент захищений від пилу), що не пересушує повітря, економічний у використанні, оскільки працює без проміжних теплоносіїв.


Недоліки

Повільно прогріває повітря і швидко остигає, займає багато місця.

Куди краще ставити: У великих приміщеннях (від 20 кв. м) з високими стелями, де подовгу перебувають люди.

Куди не можна: В маленькі приміщення, поблизу до джерел вологи і легкозаймистих предметів (наприклад, штор або ліжка).

Масляний радіатор

Об'ємний за розмірами радіатор, який зовні також нагадує стаціонарну батарею. Теплоносієм обігрівача є мінеральне масло.

Плюси

Довго тримає тепло після виключення, має високий рівень протипожежної безпеки.



Недоліки

Довго прогріває приміщення, займає багато місця.

Куди краще ставити: У великих вентильованих приміщеннях (від 20 кв. м), приміщеннях з високою вологістю повітря (наприклад, ванна кімната).

Куди не можна: Не місце масляного калорифера поблизу предметів, які можуть оплавитися (наприклад, синтетичні фіранки або меблі, покриті плівкою).

Увага на потужність і додфункції!

Особливу увагу при виборі вподобаного обігрівача приділяйте його потужності. Так, для приміщення площею 5-9 кв. м буде досить калорифера потужністю 500-750 Вт; 10-12 кв. м - 750-1000 Вт; 13-17 кв. м - 1000-1500 Вт; 18-23 кв. м - 1750-2000 Вт; від 23 кв. м - 2500 Вт.

Крім того, намагайтеся вибирати моделі з убудованим терморегулятором. Ця додфункція дозволяє уникнути перегрівання або переохолодження приміщення: «відключає» теплоносій після досягнення в кімнаті заданої температури і запускає при її зниженні.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему