Поради

Як варити глінтвейн?

Як варити глінтвейн?

Золота осінь у розпалі. Проте, доки одні страждають «жовтою» депресією, інші проводять холодні вечори весело та смачно. Як? Пігулка від нудьги – глінтвейн!

 

Як перетворити сірий осінній вечір на свято? Вашому життю додасть кольорів терпкий, ароматний та зігріваючий глінтвейн. З чого готують глінтвейн? Все що вам потрібно – це вино та спеції.

 

Для приготування глінтвейну знадобиться:

  • 0,7 л. напівсолодке червоне вино;
  • 250 мг. яблучного соку;
  • 3 ч. л. цукру або 1,5 ч. л. меду (1 ч. л. цукру або 0,5 ч. л. меду на 250 мг. вина);
  • 1 ч. л. кориці;
  • півлимона;
  • 1 яблуко чи апельсин;
  • 2-3 палички кориці;
  • 2-3 см. імбиру;
  • 2-3 зернятка кардамону;
  • 1-2 бутони гвоздики;
  • 3 горошини запашного перцю;
  • 2 щіпки мускатного горіху.

Спосіб приготування глінтвейну:

На маленькому вогні розігрійте вино з яблучним соком та спеціями. Розігріваємо рідину до 80 °C. Не доводячи вино до кипіння, забираємо з вогню та закриваємо кришкою. Залишаємо настоюватися глінтвейн 10-15 хвилин. Перед вживанням напій слід процідити. Келихи можна прикрасити цукром та скибочками лимона.

 

Секрети приготування глінтвейну:

  • Для цього напою краще використовувати недорогі вина. Чому? При варінні благородні вина втрачають свої унікальні смакові нотки.
  • Сухе вино перетворить глінтвейн на напій з терпким смаком та різким запахом. Напівсолодке – додасть ніжності.
  • Гвоздика виділяє специфічний запах, проте він випаровується при сильному нагріванні. Тому краще додавайте цей інгредієнт наприкінці.
  • Сухий імбир, кориця, мускатний горіх – створять теплий та ніжний аромат. Відтак, їх можна покласти побільше.
  • Гвоздика, кардамон, бадьян мають насичений смак та аромат, тому не переборщіть з ними.
  • Імбир у великій кількості дає, окрім гарного аромату, пекучий смак подібний до чорного перцю. Краще різати імбир тонкими пластами та додавати по кілька грамів.
  • Цедру лимона потрібно натерти, а м’якоть нарізати кружечками.
  • Яблуко чи апельсин, порізані кружечками кидайте зі шкіркою.
  • Якщо для приготування ви використовуєте цукор, то попередньо змішайте його з корицею.

Глінтвейн – це не лише смачно, а і корисно! Чому глінтвейн корисний? Він не лише піднімає настрій, а і ефективно бореться з простудою.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я
В тему