Поради

Найсмачніші рецепти грибних супів в сезон грибів.

Найсмачніші рецепти грибних супів в сезон грибів.

Сезон грибів в самому розпалі, і перед господинями постає питання, що ж приготувати з принесеного додому врожаю.
Розповідаємо про найсмачніші рецепти грибних супів!

Суп зі свіжих грибів

Найпростіший і фактично базовий рецепт список інгредієнтів в якому можна змінювати за своїм бажанням.
Які гриби підійдуть: білі, печериці, грузді, опеньки, маслюки.

Що потрібно:
300 г грибів
2-3 середніх картоплини
1 морква
1 ріпчаста цибулина
100 г рису, перлової крупи або дрібних макаронів (за бажанням)
рослинна олія для смаження
зелень сметана для подачі

Як готувати:
всі овочі почистити і нарізати – картоплю кубиками, моркву і цибулю дрібною соломкою,гриби нашаткувати невеликими шматочками.
У киплячу воду (близько 2,5 л) покласти картоплю і варити 15-20 хвилин.
Цибулю обсмажити на рослинній олії протягом 2-3 хвилин,
додати гриби і готувати на малому вогні 5 хвилин, потім додати моркву і готувати, помішуючи, ще 5 хвилин.
Додати грибну суміш у каструлю з картоплею, за бажанням всипати крупу або макарони, варити під кришкою ще 7-10 хвилин.
Подавати суп зі свіжою зеленню і сметаною.

Грибний суп-пюре

Це блюдо готується досить швидко, відмінну компанію такого супу складуть прості сухарики з білого хліба.
Які гриби підійдуть: білі, печериці.

Що потрібно:
300 г грибів
50 г вершкового масла
1 ст. л. борошна
часник, зелень, сіль, перець – за смаком

Як готувати:
гриби почистити і порізати невеликими шматочками, відварити у воді протягом 40 хвилин.
Потім гриби вийняти і перекласти на сковороду, обсмажити в глибокій сковороді з вершковим маслом
і невеликою кількістю борошна. Коли гриби підрум'яняться, влити в сковороду дві склянки бульйону,
який вийшов при варінні, довести до кипіння і виключити вогонь. Дочекатися, поки бульйон з грибами злегка охолоне,
перекласти суміш у блендер і подрібнити до консистенції пюре. Додати сіль і перець за смаком, при подачі прикрасити зеленню.

Суп з сушених грибів

Перед приготуванням такої страви сушені гриби треба замочити на 4-5 годин.
Які гриби підійдуть: білі, лисички, маслюки.

Що потрібно:
100 г сушених грибів
1 невелика морква
1 ріпчаста цибулина
2-3 картоплини
100 г перловки
рослинна олія для смаження

Як готувати:
гриби замочити, потім вийняти і нарізати, в решту воду додати перловку, варити 20 хвилин.
У цей час приготувати засмажку з шинкованої цибулі і моркви, в останню чергу додати гриби.
У каструлю до перловке додати нарізану картоплю, через 10 хвилин – засмажку з грибами, варити на малому вогні ще 10 хвилин.
Подавати з зеленню.

Грибна солянка

Такий суп традиційно готують з солоними огірками, проте солоні або мариновані гриби можуть з успіхом замінити цей інгредієнт
повністю або частково. Які гриби підійдуть: білі, грузді, опеньки – виходить цікавим поєднання декількох видів.


Що потрібно:
300 г маринованих грибів
50 г солоних грибів
2 солоних огірка (можна не додавати, але тоді солоних грибів потрібно в два рази більше)
1 ріпчаста цибулина
1 ст. л. томатної пасти
рослинна олія для смаження
кілька горошин перцю, кріп, лимон для подачі

Як готувати:
цибулю нашаткувати і обсмажити на рослинній олії, додати томатну пасту, нарізані скибочками гриби і огірки,
залити двома склянками гарячої води або овочевого бульйону, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 10 хвилин.
При подачі в кожну тарілку покласти скибочку лимона і зелень.
В грибну солянку можна також додати копченості, морква, зелений горошок, маслини, селеру, капусту і картоплю.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я
В тему