Поради

Як вибрати штори?

Як вибрати штори?

Хочете оновити оселю? Тоді просто змініть штори!

Якими повинні бути штори у спальні? А які гардини обрати для вітальні? А які штори підійдуть для кухні? Кожна кімната у вашому домі має свій інтер’єр і штори здатні створити неповторний стиль.

 

Літо у шторах

Легкий літній вітерець вривається у відкрите вікно, наповнює кімнату свіжістю і теплом, а отже – прийшов час оновити інтер'єр і оздобити вікна легкими літніми шторами, щоб створити в кімнатах комфортний мікроклімат і сонячний настрій.

Як правильно підібрати штори для літнього сезону? Головне завдання літнього декору для вікон – пропускати в приміщення повітря і затримувати занадто гарячі сонячні промені. На літній період можна зовсім зняти важкі портьєри, замінивши їх легкими і невагомими фіранками. Вони можуть бути пошиті як з натуральних матеріалів, так і сучасних функціональних тканин: бавовна або льон, віскоза або акрил, ажур або шифон, органза або муслін. Головна перевага таких штор – міцність і стійкість перед вигоранням, а це значить, що вони надовго збережуть свій колір і структуру.

Колір підбирають залежно від загального дизайну приміщення. Щоб трохи знизити температуру в кімнаті, використовують всілякі відтінки сірого і блакитного кольору. Природно і гармонійно виглядає зелений – колір справжнього літа.

У приміщеннях, розташованих в північній або затемненій частині будівлі, бажано використовувати фіранки яскравого насиченого кольору. Добре затримує сонце традиційний кольоровий тюль.

 

Спальня

Красиві довгі тканини в підлогу ніжного тону з рожевими великими квітами підійдуть для кімнати молодої дівчини або молодят. Легко і невимушено виглядатимуть розсувні полотна, які нагадують вітрило з прямими горизонтальними лініями.

 

Вітальня

Японські панелі будуть захищати від сонячних променів, а в поєднанні з прямими шторами ваш інтер'єр облагородиться. Відчуття свіжості вам подарує поєднання зеленого з білим або кремовим. Добре буде виглядати так само і стиль прованс.

 

Дитяча

Дуже красиво виглядатимуть легкі різнокольорові тканини на люверсах. Головне – це правильно підібрати колірні поєднання. Бірюзовий, жовтий, фіолетовий – часто зустрічаються тут. Також вдало виглядатимуть білі бавовняні штори з великими різнокольоровими рослинними мотивами і тюлем.

 

Кухня

Легкі полотна до підвіконня білого кольору з ніжним квітковим мотивом додадуть вашому інтер'єру невимушеності. Відмінно впишуться австрійські, французькі, римські, китайські й інші підйомні штори. На кухні гармонійно виглядатимуть і жалюзі. Їх можна зробити як однотонними, так і з малюнком.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему