Поради

Готель з солі «Паласио-де-Саль» у пустелі Салар-де-Уюні

Готель з солі «Паласио-де-Саль» у пустелі Салар-де-Уюні

Шукаєте гострих відчуттів? Тоді завітайте у пустелю Салар-де-Уюні, що у південній Болівії. Саме там розташований готель «Паласио-де-Саль», стіни, стеля, підлога та меблі якого зроблені з солі.

 

Салар-де-Уюні – це надзвичайна туристична пам’ятка площею 10 582 км², що знаходиться у південній Болівії. Чим особлива ця територія? Вся її площа покрита сіллю. Саме тут знаходиться один з найбільш незвичайних готелів світу, який носить досить прагматичну назву «Паласио-де-Саль», що перекладається, як «Палац солі».

Перший готель у пустелі звели у 1993-1995 роках. Він містив 12 номерів та спільну ванну кімнату. Незважаючи на такі незручності, туристи залюбки селилися у такому незвичайному місці. Проте, з цієї території було досить складно вивозити сміття, що призвело до екологічної проблеми. Відтак, готель демонтували у 2002 році. На його місці, у 2007 році звели нову споруду, яка відповідала усім санітарним нормам.

 

На будівництво «Паласио-де-Саль» витратили понад мільйон соляних блоків, загальна вага яких 10 тисяч тонн. Будівельники скріплювали блоки між собою з допомогою розчину, який також містив в собі сіль. З харчової добавки зроблені не лише стіни, стеля та підлога, а і меблі, зокрема і туалети. Відтак, гість має можливість посидіти, поспати та пообідати на солоних речах. В ресторані можна насолодитися національними та фірмовими стравами, а після цього оздоровитися у басейні з солоною водою. Тут розташована парова баня, суха сауна та SPA-салон. Працює кінотеатр на 40 місць. Також, любителі та професіонали, можуть зіграти у гольф на полі, що розташоване поряд.

 

Загалом у готулі «Паласио-де-Саль» є 16 комфортних номерів (8 двомісних та 8 одномісних). Туристи зазначають, що ціна за номер досить демократична і коливається у межах 130 доларів. Варто зазначити, що на свята ціни не піднімаються.

Повітря у пустелі наповнено мінералами, які позитивно впливають на організм людини. Аби оздоровитися сюди приїжджають люди, які хворіють на астму та мають алергії. Часто туристів просять не облизувати стіни та обережно поводитися з крихкими меблями.

Що вам запропонують безкоштовно? Чарівний схід та захід сонця над безкрайньою, дзеркальною соляною пустелею.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему