Поради

Кіт у квартирі. Що потрібно знати, перш ніж завести кота

Кіт у квартирі. Що потрібно знати, перш ніж завести кота

Чим годувати кота у квартирі? Які вітаміни потрібно давати котикові? Як відучити кота спати на ліжку? З усіма цими питаннями господарі стикаються вже після того, як впустять чотирилапого друга у своє помешкання. Проте, все не так страшно. Є декілька правил, притримуючись яких ваш пухнастий друг виросте слухняним.

 

Перш ніж принести додому пухнастого котика, варто розуміти, що тварина – це не лише радість, а і велика відповідальність. Ви повинні навчитися повсякденному догляду. В улюблениця має бути свій куточок та збалансований раціон.

 

Харчування

У зоомагазинах є величезний асортимент кормів. Але не обов’язково годувати улюбленця фабричними кормами. Можна давати йому натуральну їжу у вигляді вареного м’яса та риби, деяких овочів, кисломолочних продуктів, круп. Якщо ви вже ж вирішили годувати котика готовими кормами, при цьому слід врахувати низку факторів: вік, породу, хвороби, стерилізацію і т. п.

 

Вітаміни

Кішки, які постійно живуть у квартирі, повинні додатково отримувати вітаміни у вигляді добавок до їжі та таблеток. Посадіть на підвіконні спеціальну траву для котів, щоб домашній улюбленець міг час від часу нею поласувати, до того ж ваші кімнатні рослини залишаться неушкодженими.

 

Візит до ветеринара

Кожен огляд улюбленця у лікаря – це свого роду профілактика всіляких захворювань. Тим паче, що рання діагностика є запорукою успішного лікування та швидкого одужання тварини.

Якщо ж ви плануєте подорожувати країною і хочете брати котика з собою, то вакцинація від сказу для нього необхідна, оскільки без цієї прививки тваринку можуть не пустити до іншої області.

 

Котикові час у своє ліжечко

Ви можете покласти улюбленця у його кошик. Проте, заставити його спати там усю ніч вам навряд чи вдасться. Більшість хвостатих зручно вмощуються на ліжках своїх господарів. Цікаво, що коти, зазвичай, йдуть спати до тих, кого найбільше люблять.

Якщо ви не бажаєте ділити своє ліжко з хвостатим товаришем, то можна привчити котика спати окремо. Віднесіть улюбленця у кімнату, в якій він має ночувати. Вимкніть світло та зачиніть за собою двері. Попередньо залишіть у «котячій спальні» туалет та мисочку з водою.

Ймовірніше всього, перші ночі ваш котик протестуватиме. Відтак, приготуйтесь до жалісливого плачу. Аби кіт звик спати сам, доведеться почекати тиждень-два.

Удачі вам і вашим чотирилапим друзям!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему