Поради

Що не можна робити 3 грудня

Що не можна робити 3 грудня

3 грудня православні християни вшановують пам'ять святого Прокла. У народі це свято називають днем проклиначів нечисті, а також днем Прокли та Прокла. Цього дня було прийнято читати заговори проти злих духів.

Історія свята

Прокл з юних років присвячував увесь свій вільний час молитві та вивченню Святого Письма. Він зміг досягти того, що став учнем Іоанна Златоуста, був свідком багатьох чудес.

Після того, як Іван Златоуст помер, Прокл став константинопольським патріархом. Однак під впливом єретиків народ його вигнав. Тоді він став проповідником у Константинополі, викривав єретиків.

Якось у Візантії стався сильний землетрус, який тривав кілька місяців. Прокл разом з народом та імператором регулярно виходив на околицю міста та читав молебень для його захисту. В один із таких днів з натовпу хлопець піднявся в небо, а потім повернувся назад. Він сказав, що бачив ангелів та чув молитву. Народ повторив ці слова і попросив про помилування, тоді землетрус припинився.

Люди любили Прокла, їм подобалися його проповіді. Деякі його витвори збереглися і донині.

Що можна робити

Цього дня потрібно читати заговори та молитви від впливу нечисті. Вважалося, що з настанням зими злі духи активізуються, можуть проникнути у дім та нашкодити людям.

Прислухайтеся сьогодні до порад близьких людей навіть у тому випадку, якщо ці ідеї здаються вам шаленими. Запишіть їх або запам'ятайте - у майбутньому вони вам знадобляться.

Що не можна робити

Не можна довго приймати ванну та ходити в лазню. Наші пращури говорили, що 3 грудня разом з піною може втекти успіх і багатство.

День варто провести в тиші, без гучних гулянь та лайки. Існує ризик сказати зайву інформацію про себе та людей у пориві гніву або у стані великої радості. Не можна з'ясовувати стосунки, стежте за мовою, інакше ваші слова використовують проти вас.

Якщо 3 грудня ви повинні віддати борги, краще їх віддати. Не уникайте сплати. В іншому випадку ви зазнаєте краху у фінансовій сфері, гроші у вас зовсім закінчаться.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикмети, свято
В тему