Поради

Що не можна робити 1 грудня

Що не можна робити 1 грудня

Православні 1 грудня вшановують пам'ять святих великомучеників Романа та Платона.

Історія свята

Великомученики постраждали за свою віру на початку IV ст. Платон був братом святого Антіоха. Обидва вони народилися в християнській сім'ї та були виховані у традиціях своєї віри. У юності Платон почав займатися проповідництвом та схиляв язичників до християнства. Про це дізнався імператор Агрипін і наказав заарештувати чоловіка. Його змушували зректися віри, а потім стратили за непокору.

Роман був дияконом у Кесарії – палестинській громаді. Якось він зустрів єпарха, який йшов на язичницьке свято. Роман почав з ним розмову і намагався переконати зректися язичництва, але той відмовився і здав чоловіка імператору Максимілану. Разом із Романом за свою віру постраждав хлопчик Варул.

Що можна робити

На Русі було прийнято молитися Роману і Платону у тому, щоб досягти успіху у роботі і мати більше матеріальних благ. Вважалося, що святі можуть у цьому допомогти. Їх просили допомогти пережити зиму і про гарний урожай наступної осені.

Якщо на роботі вам запропонують складне завдання, потрібно погодитись його виконати. Так ви зможете заробити більше авторитету та покращити своє матеріальне становище, а також притягнете до себе удачу.

У свято треба подати милостиню жебракам. Можна принести їжі безпритульним чи поділитися непотрібними речами. Так ви заслужите повагу і покажете, що ви вмієте розпоряджатися своїм добром.

Що не можна робити

1 грудня суворо заборонено робити манікюр чи педикюр, і навіть просто стригти нігті. Разом з ними ви можете втратити своє здоров'я.

Не можна робити спонтанні покупки цього дня. Витрачені гроші можуть дати вам негативну енергію. З цієї причини не можна позичати. Розкидаючись грошима, ви можете втратити свої накопичення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикмети, свято, цікаво знати
В тему

Останні матеріали