Поради

Що робити, якщо любов до сексу переросла у залежність

Що робити, якщо любов до сексу переросла у залежність

Сексуальна залежність поки що увійшла до офіційного списку психологічних розладів, оскільки фахівці відносять її до різновидів залежної поведінки на основі травми. Однак для деяких людей необхідність сексу перетворюється на справжню проблему, причому не меншу, ніж алкоголізм або наркоманія.

Ми вирішили з'ясувати, через що може виникнути маніакальне бажання отримати сексуальне задоволення і що з цим робити, коли ця залежність починає позначатися на стосунках з іншими людьми.

Які можуть бути причини

  • У дитинстві не сформувалося почуття захищеності

Багато матерів впевнені, що плач немовляти — спроба маніпуляції, однак у такому ранньому віці дитина просто не може провертати такі складні схеми. Її мозок ще не сформований для подібних маніпуляцій. Коли на плач дитини ніхто не відгукується, дитина позбавляється можливості правильно сформувати свою нервову систему і отримує сигнал із зовнішнього світу — сподіватися на допомогу не доводиться, світ небезпечний. Людина проносить цю установку через все життя, відмовляючись від близьких відносин, але повністю обійтися без контактів не можна, тому випадкові зв'язки у великій кількості стають просто необхідністю.

  • Зняття стресу

Сильний стрес завжди потребує виведення, секс у такій ситуації стає одним із способів подолати напругу. Якщо стресових ситуацій у житті дуже багато і стан перетікає в хронічний, людина відчайдушно шукає партнера, щоб скинути негатив і отримати нові, більш позитивні емоції. Причому ким виявиться партнер, не завжди важливо.

  • Насильство в дитинстві/юності

Для молодої психіки достатньо одного потрясіння, щоб запустити захисні механізми, які не тільки блокуватимуть негатив, але і можуть стати перешкодою в дорослому житті, «забороняючи» людині відчувати почуття до інших людей. Сексуальне насильство стає однією з таких вкрай негативних подій у житті, після цього людина нерідко починає вести безладне статеве життя, намагаючись знову і знову пережити цей негативний момент, бо тільки в цей момент «оживають» хоч якісь почуття, які зазвичай блокуються мозком.

Чи можна вирішити цю проблему

  • Робота з психологом

Якщо причиною сексуальної залежності стала травма, без психолога тут не обійтися. Як правило, найсильніші переживання з минулого йдуть настільки глибоко, що вирішити проблему без залучення фахівця просто неможливо. Психолог акуратно проговорить з вами всі «гострі» моменти і разом з ним ви зможете прийти до того, щоб навчитися вибудовувати кордони і розуміти, що ви хочете, а що вам нав'язано ззовні.

  • Опрацюйте самооцінку

Дуже часто за допомогою постійних сексуальних контактів людина бореться з низькою самооцінкою. Здається, що кількість партнерів є підтвердженням привабливості. Але це знову обман нашої свідомості. Якщо ви не можете впоратися самостійно, обов'язково зверніться за допомогою до спеціаліста.

  • Навчіться довіряти іншим

Так, це не завжди буває просто, проте без довіри просто неможливо побудувати довгострокові і, головне, позитивні відносини. Партнер повинен допомагати вам особисто рости, якщо цього не відбувається, починається розлад як в самих відносинах, так і в душі кожного з партнерів. Почніть поступово відкриватися всьому новому, але при цьому завжди будьте уважні до того, хто знаходиться поряд з вами. Вам більше не захочеться шукати швидкого кохання на стороні, якщо поряд з вами буде людина, яка завжди вас підтримає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: секс, стосунки, психологія
В тему