Поради

Фахівці пояснили, як правильно вибрати якісну червону ікру

Фахівці пояснили, як правильно вибрати якісну червону ікру

Експертка розповіла кілька правил, які допоможуть вибрати якісну червону ікру, при цьому не переплативши за неї.

Як відзначила начальниця лабораторії якості морепродуктів Світлана Строєва, головне - це вибирати для купівлі торгові точки компанії-виробника або купувати продукцію у відомих торгових мережах.

  • Про святковий стіл при цьому краще подумати заздалегідь, оскільки ікра за декілька днів до Нового року буде максимально висока в ціні.

«Якщо купувати ікру в останній тиждень перед Новим роком - ціна буде значно вищою, ніж при купівлі наприкінці листопада або початку грудня», - каже вона.

  • Щоб здійснити покупку за найвигіднішою ціною, експертка рекомендує використовувати додатки, які порівнюють вартість одного і того ж товару в різних магазинах.
  • Не варто забувати і про якість ікри:

«На кришці банки має бути вибита або надрукована незмивною фарбою дата виготовлення і дані про виробника».

  • При цьому Строєва нагадала і про склад. Необхідно знати, що справжня ікра лососева зерниста виготовляється з охолодженої або мороженої сировини. При цьому в складі червоної лососевої ікри не повинно бути водоростей, жиру або рибного бульйону, тільки натуральний продукт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, магазин, Поради
В тему