Експертка розповіла кілька правил, які допоможуть вибрати якісну червону ікру, при цьому не переплативши за неї.
Як відзначила начальниця лабораторії якості морепродуктів Світлана Строєва, головне - це вибирати для купівлі торгові точки компанії-виробника або купувати продукцію у відомих торгових мережах.
- Про святковий стіл при цьому краще подумати заздалегідь, оскільки ікра за декілька днів до Нового року буде максимально висока в ціні.
«Якщо купувати ікру в останній тиждень перед Новим роком - ціна буде значно вищою, ніж при купівлі наприкінці листопада або початку грудня», - каже вона.
- Щоб здійснити покупку за найвигіднішою ціною, експертка рекомендує використовувати додатки, які порівнюють вартість одного і того ж товару в різних магазинах.
- Не варто забувати і про якість ікри:
«На кришці банки має бути вибита або надрукована незмивною фарбою дата виготовлення і дані про виробника».
- При цьому Строєва нагадала і про склад. Необхідно знати, що справжня ікра лососева зерниста виготовляється з охолодженої або мороженої сировини. При цьому в складі червоної лососевої ікри не повинно бути водоростей, жиру або рибного бульйону, тільки натуральний продукт.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
Чому люди стають залежні від горілки, і чи всі можуть вилікуватися?
17 Листопада 2025
Як контролювати свій тиск, щоб не було інсульту?
5 Серпня 2025
Скільки в Україні нині коштують капуста, морква та буряк
29 Липня 2025
Ботулізм: чому звичні продукти раптом стають отруйними?
25 Липня 2025
Як спека впливає на наші серце й судини
9 Липня 2025
Порівняли ціни в магазинах України і Німеччини: де дешевше
19 Червня 2025
Як нас дурять на акціях та знижках у магазині
3 Червня 2025
Реклама







