Поради

Чому сьогодні треба йти до церкви і не можна мити голову: прикмети на 4 листопада

Чому сьогодні треба йти до церкви і не можна мити голову: прикмети на 4 листопада

Сьогодні, 4 листопада, віруючі відзначають свято Казанської ікони Божої Матері. З давніх-давен вона вважається чудотворною. Цього дня найкраще грати весілля або бути присутнім на урочистостях як гість.

Історія свята

Казанська ікона Божої матері є однією з найшанованіших у православній церкві. Вона стала відома людям у 1579 році після масштабної пожежі в Казані.

Богородиця з'явилася уві сні 10-річній дівчинці на ім'я Матрона. Вона веліла відкопати ікону на згарищі і вказала місце, де вона розташована.

Дівчинка розповіла про все дорослим, і мешканці Казані зібралися там, де треба було шукати ікону. У результаті вона була знайдена, незаймана вогнем. Це вважали дивом, бо все довкола згоріло. На місці явища ікони було збудовано Богородицький дівочий монастир, де Матрона стала першою черницею.

Що можна робити

Цього дня хорошою прикметою були весілля. Багато людей намагалися провести урочистість саме 4 листопада. Вважалося, що пара, яка одружиться цього дня, буде міцною і ніколи не розійдеться. Незаміжні дівчата влаштовували ворожіння або просили Богородицю про те, щоб вона скоріше звела її з долею.

4 листопада потрібно якнайшвидше завершити роботу. Раніше на це свято звільняли від роботи, щоб піти до церкви. Увечері рекомендується зібрати за столом сім'ю та близьких людей, щоб влаштувати святкову вечерю.

Що не можна робити

4 листопада не можна вирушати у поїздки. Це допоможе уникнути нещастя у дорозі. Подорож краще запланувати на інший день, спокійніший і схильний до довгої дороги.

Тяжку фізичну працю також заборонено. Не можна займатися роботою по дому: прати, прибирати, мити посуд та мити голову.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикмети, яке сьогодні свято, поради астролога
В тему