Поради

Ці помилки спричинюють плями на одязі після прання

Ці помилки спричинюють плями на одязі після прання

Багато господинь переконані, що прати речі досить легко - достатньо лише розсортувати їх і відправити в пральну машинку. Однак, якщо не враховувати деякі нюанси, можна серйозно нашкодити одягу і навіть привести його в непридатність.

Ось детальніше про те, чому навіть після прання залишаються плями.

Несвоєчасне прання

Пролиті вино на білу футболку або кава на чохол від дивана – необхідно негайно замочити тканину. В іншому випадку, їдка рідина «вбереться» і усунути її навіть за допомогою самого стійкого плямовивідника буде неможливо. Не затягуйте з пранням, якщо хочете зберегти речі.

Відбілювач

Цей вкрай агресивний засіб для чищення підходить далеко не для всіх тканин. Зокрема, його не можна застосовувати з делікатними тканинами. Можливо, плям дійсно не залишиться, але річ буде безнадійно зіпсована. Разом з тим, іноді від відбілювача на одязі з’являються нові плями.

Перевантаження барабана

В інструкції до кожної пральній машинці зазначено, яку кількість речей можна покласти в барабан. Якщо покласти більше, в складки тканини буде забиватися порошок, який не зможе вимитися в процесі прання. Через це на речах залишаться помаранчеві або руді плями. Позбутися від них можна тільки шляхом тривалого полоскання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одяг, Поради, цікаво знати
В тему