Поради

Які фрукти не можна поєднувати з алкоголем: список

Які фрукти не можна поєднувати з алкоголем: список

Веселитися на святі без алкоголю - на таке здатні виняткові особистості і, звичайно, діти, але у них зазвичай немає вибору. А всі решта не обходяться на вечірках без спиртного, причому багато хто в якості закуски обирає фрукти.

Ось які фрукти несумісні з алкоголем і чому.

Виноград

Гроно стиглого винограду дуже ефектно виглядає на тарілці з фруктами, але нехай там і залишається, якщо крім фруктів на столі є алкогольні напої. У винограді міститься багато глюкози, через яку сп'яніння настає швидше, ніж хотілося б. Також виноград може привести до порушення травлення.

Кавун

Кращий варіант - залишити кавун на наступний день. Він освіжить, підбадьорить і допоможе легше пережити наслідки алкогольної інтоксикації. А ось зі спиртними напоями його краще не поєднувати. У кавуні міститься достатня кількість глюкози, яка перешкоджає розщепленню етанолу в організмі.

Диня

Диня несумісна з алкоголем з тієї ж причини, що і кавун, але, крім того, може спровокувати діарею. Тому краще за все прибрати її назад в холодильник і з'їсти іншим разом як десерт, а не закуску.

Цитрусові

Лимон прийнято подавати до коньяку і горілки, лайм - до текіли, а апельсиновий сік - частий інгредієнт в алкогольних коктейлях. Але тим, кому все-таки не байдужий стан власного здоров'я, варто придумати інші поєднання. У цитрусових містяться кислоти, які в поєднанні з алкоголем порушують роботу шлунково-кишкового тракту. А грейпфрут ускладнює вироблення деяких ферментів печінки, через що організм гірше справляється з виведенням алкоголю.

Дуріан

Любителям екзотики слід бути обережними. Дуріан містить речовину, яка при взаємодії з алкоголем може спровокувати різкий стрибок артеріального тиску навіть у тих, хто добре відчуває, коли пора зупинитися. Наслідки можуть бути дуже сумними, аж до летального результату.

Манго

Якщо дуріан - фрукт дійсно на любителя, то манго подобається практично всім. Ніжний, соковитий, солодкий, з легкою кислинкою плід хороший і сам по собі, і в складі десертів, смузі і, звичайно, алкогольних коктейлів. Але варто витримати перерву у дві години, перш ніж пити алкогольні напої. Справа в тому, що кислоти, які містяться в манго, можуть дратувати стінки шлунка, а спирт підсилює негативний ефект.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: алкоголь, Здоров'я, цікаво знати
В тему