Кому не можна пити зелений чай
Дієтологиня Світлана Фус пояснила, що зелений чай містить корисні мікроелементи, але не всім людям можна його пити.
Зелений чай – це листя чайного куща, яке зазнало мінімальної обробки і зберігає максимальну кількість корисних речовин.
Зелений чай містить більше корисних речовин, ніж будь-який інший вид чаю. У його складі нараховують більше 500 речовин і елементів. За словами експертки, напій особливо багатий антиоксидантами, вітамінами групи В, мінеральними солями, таніном і кофеїном.
Однак зелений чай може завдати шкоди здоров'ю вагітних жінок, оскільки він містить кофеїн і перешкоджає засвоєнню фолієвої кислоти. З цієї ж причини його не слід вживати при глаукомі і гіпертонії.
Танін впливає на рівень заліза в організмі і негативно позначається на засвоюваності кальцію і магнію. У зв'язку з цим фахівчиня рекомендує вживати зелений чай через годину після прийому їжі. В цілому, з проблемним ШКТ, зелений чай також протипоказаний.
Лікарка не рекомендує пити зелений чай холодним, додавати в нього цукор, купувати чай в пакетиках і перевищувати норму чаю у вигляді трьох-чотирьох чашок в день (не більше літра).
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.