Поради

Секс після пологів: як повернути бажання

Секс після пологів: як повернути бажання

Вчені кажуть, що 40% жінок відновлюють своє сексуальне життя вже через шість-вісім тижнів після пологів. Але що робити, якщо пройшло вже набагато більше часу, а інтерес до сексу так і не повернувся?

Блогерка, засновниця школи інтимної гімнастики і жіночого здоров'я Катерина Бібішева пояснила:

Для початку перестаньте себе звинувачувати. Ваше тіло виконало величезну роботу: привело в світ нову людину. Йому потрібен час, щоб заповнити ресурси. Крім того, відразу після пологів організм мобілізує всі сили на рішення материнських завдань. Цикл ще не відновився і лубрикація теж, ви перебуваєте в процесі налагодження грудного вигодовування і режиму дитини. Вам не до сексу - ні фізично, ні емоційно. І це нормально.

Інша справа, якщо пройшло достатньо часу з моменту пологів, а бажання сексу так і не повернулося. Що робити?

  • Приділяйте більше часу тому, що вас радує. Складіть список з 50 занять, які вас заряджають, і проробляйте як мінімум три з них щодня. Нехай задоволення стане пунктом у вашому розпорядку дня.
  • Відверто поговоріть з партнером. Не бійтеся просити у нього допомоги по догляду за дитиною, розкажіть про зниження вашого лібідо. Чесний діалог зламає стіну нерозуміння, і ви зможете все виправити.
  • Перевірте свої гормони. Вони, а точніше їх збій, можуть бути відповідальні за зниження лібідо.
  • Вивчіть препарати, які ви приймаєте. Багато БАДів, які виписують молодим мамам, блокують лібідо. Варто їх скасувати, і бажання повернеться.
  • Проводьте час наодинці з партнером, без дитини. Так ви зможете перемикатися з ролі батьків в роль подружжя, яке любить і бажає один одного.
  • Полюбіть своє тіло. Часто зниження лібідо після пологів пов'язано з претензіями до власної фігури. Що робити? Подякувати тілу за чудо народження, дати йому любов і турботу. А прийняти його допоможе дзеркальна практика. Суть її проста: дивіться на своє оголене відображення без критики протягом 30 хвилин щодня. Робіть це 21 день, і тоді вам буде легше полюбити себе в зміненому тілі. Комплекси зникнуть, їх змінить розкріпачення і бажання.
  • Займіться інтимною гімнастикою. Качаючи інтимні м'язи, ви поліпшите кровообіг в органах малого тазу, надолужите втрачене, налагодите природну лубрикацію, будете швидше збуджуватися і знову захочете сексу. А які яскраві у вас будуть оргазми!

Так, найчастіше жінки після народження малюка стикаються з проблемами в інтимному житті. Але, як показує практика, боятися цього не слід - всі проблеми можна вирішити. Дуже важливо не ґвалтувати себе і не поспішати, з часом все владнається. Головне, щоб між вами були любов, взаєморозуміння і терпіння.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: секс, пологи, Поради
В тему