Поради

Допоможіть орхідеї пустити коріння

Допоможіть орхідеї пустити коріння

Спочатку орхідею необхідно звільнити від старого горщика і кори дерева. Перевірте наявність грибкових захворювань. Тоді треба відрізати хворі корені, здорові промити, обприскати з пульверизатора лікувальним розчином перекису водню (1 ст. ложку на 200 мл води) та лишити сохнути на ніч у порожній ємності.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Другий крок – помістити коріння в ємність із теплою водою і пакетиком чорного чаю (без ароматичних домішок). Коли вода потемніє, пакетик вийміть, у воду додайте 5 кр. лимонного соку і 10 кр. натурального стимулятора росту. Через годину вийміть і знову лишіть на ніч, щоб коріння підсохло.

Третій крок – створити сприятливе середовище для вкорінення. Для цього вам знадобляться димохідний мох, попередньо замочений і вичавлений від зайвої вологи, і містка сумка на блискавці. Орхідеї перекладіть у пакети на блискавці. Насипте вологий мох у два горщики (або в один, якщо він великий) і помістіть орхідеї. Беріть рукавички! Тепер закрийте мішок майже повністю, але залиште маленький отвір. Надуйте мішок, створивши природне середовище для стимуляції коренів.

Тримайте орхідею протягом тижня в теплому яскравому місці, захищеному від прямих сонячних променів. Якщо за цей час рослина не пустила коренів, повторіть процедуру, замочивши в розчині, просушіть і помістіть у герметичний пакет ще 1 – 2 рази, поки орхідея не пустить коріння.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: квіти, Поради
В тему