Поради

Брити, рвати чи спалювати? Всі варіанти епіляції.

Брити, рвати чи спалювати? Всі варіанти епіляції.

Так склалося, що в поняття «гарно» входить наявність здорового, густого та блискучого волосся, але лише на голові.

 

Для сучасної жінки наявність волосся там, де його не повинно бути, просто недопустимо. Можна не встигнути зробити манікюр, але зробити епіляцію просто необхідно. Влітку багато жінок всерйоз задумуються про епіляцію. Воно і зрозуміло: якщо зимою одяг приховує лишнє волосся на тілі і рідкого гоління може бути достатньо, то літом ми щиголяємо у відкритих сукнях, міні-спідницях, шортах, купальниках і змушені кожен день слідкувати за своєю шкірою.

Розглянемо чотири способи епіляції, які пропонують сьогодні у салонах карси і косметологічних центрах :

 

1. Гоління.

Це, напевне, найменш болісний, дешевий та безпечний метод видалення волосся. Але основна його проблема – недовговічність. Не встигли ви зголити волосся, як буквально на наступний день з’явились «жахливі пеньки» і нової процедури не уникнути. Окрім цього, цей спосіб не підходить людям південних національностей і всіх, в кого волосся росте «швидко та багато».

 

2. Біоепіляція або видалення волосся воском.

Даний метод має суттєво більш триваліші результати, оскільки волосинка не зрізається, а видаляється повністю. Однак, такий спосіб є досить болісним, потребує майстерності та навичок, не є дешевим (оскільки процедуру необхідно повторювати доволі часто, особливо тим, для кого проблема стоїть «гостро»). Але справа навіть не в цьому, - основні недоліки біоепіляції – це часте та тривале запалення після процедури, можливе інфікування фолікул, як результат остеофолікуліт (це дрібні гнійнички). А також проблема вростання волосся (оскільки, при кожному висмикуванні волосинки «проти напряму її росту, а саме так робиться при біоепіляції, ми змінюємо положення фолікула в шкірі і волосинка потім змінює напрямок росту), котру можна вирішити лише шляхом проведення пілінгів або відмови від біоепіляції на тривалий час.

3. Електороепіляція.

Тут мова йде про знищення волосяного фолікула шляхом електрокагуляції. Цей метод означає «видаленя волосся назавжди». І це справді так, але є суттєві «але» - майстер повинен влучити волосяним електродом точно у волосяний фолікул та скоагулювати його чітко певною температурою, а режим для кожного типу волосинок різний. Словом, процедура електороепіляції буде ефективною лише за умови, що спеціаліст точно влучив в кожну волосину і вплинув на неї в потрібному режимі. Зрештою, це просто висмикування волосин поодинці. Недоліки: болісно, дорого, довго ( ходити доведеться довго навіть до досвідченого спеціаліста), можуть бути опіки, пігментація та інфікування.

4. Фотоепіляція.

Метод видаленя волосяних фолікул шляхом впливу світла в певному діапазоні хвиль. Суть методу полягає в наступному: при обробці проблемної ділянки шкіри (місця, де росте волосся) максимальна кількість енергії від фотоспалаху поглинається мішенню – волосяним фолікулом з волосинкою, як утворенням, що містить пігмент. Шкіра навколо фолікула лишається непошкодженою, сам фолікул коагулюється (спалюється). Таким чином, фотоепіляція – єдиний метод, що гарантує результат, при якому процедура комфортна, проводиться швидко, потребує достатньо рідких відвідувань і не є інвазивною. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему