Поради

5 способів поліпшити стосунки з коханою людиною

5 способів поліпшити стосунки з коханою людиною

Коли відносини заходять в глухий кут, партнери починають сприймати один одного як належне, відчувають все менше прихильності і позитивних емоцій.

Психологи пояснили, як вийти з цього стану.

  • Клінічна психологиня Бетані Палмер вважає, що головне у стосунках - показувати партнеру вдячність. Фрази «Я тебе люблю» недостатньо. Набагато важливіше говорити, що саме ви цінуєте в партнері. Наприклад, якщо він спонтанно зробив щось по дому. А ще обов'язково робіть компліменти.
  • Палмер також радить показувати в стосунках співчуття. Кожній людині хочеться знати, що її не просто чують, але слухають. У розмові корисно повторювати суть того, про що говорить партнер, - так він усвідомлює, що його дійсно намагаються зрозуміти.
  • Психологиня нагадує, що усмішку і дотик ніколи не можна недооцінювати. Тактильність - ще один спосіб зблизитися з людиною. Це може бути простий поцілунок при зустрічі після роботи або обійми перед сном. Дотики зміцнюють відносини.
  • Ще одна важлива порада Палмер - плануйте побачення. Важливо приділяти час не тільки своїй роботі або дітям, а й відносинам. Іноді партнери забувають про спілкування через зайнятість, але саме так люди починають втрачати відчуття близькості. Виділіть час тільки для двох. Це може бути вечеря, прогулянка або похід в кіно.
  • Нарешті, хоча б раз в два тижні постарайтеся запланувати якусь розвагу. Палмер радить знайти заняття, яке сподобається обом. Можна скласти список і обговорити його. Спорт, заходи, навіть волонтерство - головне робити це разом і отримати задоволення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: стосунки, кохання, психологія
В тему