Які продукти послаблюють імунітет: список від дієтологів
Вживання надмірної кількості алкоголю, цукру і солі може знизити імунітет людини.
Про це розповіла лікарка-терапевтка, дієтологиня Наталія Сичова.
«В нормі через кишкову стінку майже нічого не проходить. Але тут з'являється надлишок цукру. Це руйнує захисні механізми і нашу мікрофлору. У кров потрапляють чужорідні агенти, на які реагує імунна система», - каже Сичова.
Вона зазначила, що це може призвести до розвитку багатьох хвороб, в тому числі до аутоімунному тиреоїдиту і ревматоїдного артриту.
За словами лікарки, спиртні напої перешкоджають засвоєнню цинку і вітаміну С, а сіль запускає запальні процеси і змінює склад мікробіоти кишечника.
А доктор медичних наук Володимир Подхомутніков розповів, що в блакитній жимолості міститься багато вітамінів і мікроелементів. У зв'язку з цим ягода покращує імунітет і є рекордсменом за кількістю антиоксидантів.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.