16 Березня 2018
Новини

Які продукти подешевшали, а які подорожчали у лютому?

Які продукти подешевшали, а які подорожчали у лютому?

Список з топ-продуктів, вартість яких найбільше знижувалась у гривні, складається зі свинини, курячого філе та бройлера, гречаної крупи та сала. 

Загалом це дев’ять найменувань із переліку, що складається із 31 продукту, так званого соціального кошика, який моніторить Держстат. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Першу позицію посідає свинина, яка просіла на 2,3 грн за кілограм і коштує в середньому в Україні 107,9 грн. Друге місце за курячим філе, яке подешевшало на 1,5 грн та має середню ціну 89,9 грн за кілограм. Ціна курячої тушки зменшилась на 1,1 грн та має середню вартість у країні 53,7 грн за кілограм. На 70 коп. стала дешевшою гречка. Її середня вартість на кінець лютого становила 20,8 грн за кілограм. Як і прогнозувалось, упало в ціні сало, поки що на 50 коп. Кілограм у середньому в країні коштує 71,7 грн.

При цьому Дорошенко відзначив, що подорожчання відбувається більшими темпами, ніж здешевлення. 

«У лютому продукт, який найбільше подорожчав – капуста, додав 18%, а продукт-лідер з падіння ціни знизився всього на 3%. Так само і з продуктами-лідерами в гривневому еквіваленті: яловичина додала 3,2 грн за місяць, а свинина знизилася на 2,3 грн. Окрім того, зростання вартості відбулося на 71% продуктів, а зниження відповідно на 29%. Тому лютневі походи до магазинів не могли радувати нас своїми цінами», – йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали