Поради

Як не набрати вагу після схуднення

Як не набрати вагу після схуднення

Якщо ви колись різко худнули і раділи своїм успіхам, то потім напевно помічали, що вага починає швидко повертатися. Це – нормальна реакція організму на те, що людина почала вживати занадто мало палива для енергії.

Ось як правильно скидати вагу, щоб потім вона не повернулася знову.

Процес скидання ваги дійсно повинен бути поступовим, а його тривалість залежить від того, скільки ви плануєте скинути в цілому. Здоровим вважається -0,5 кілограма на тиждень.

Що відбувається, якщо ви швидко худнете

Для швидкого схуднення найчастіше люди максимально скорочують їжу і сідають на виснажливі дієти, що складаються тільки з фруктів або тільки з рідини. Такі дієти допоможуть скинути вам вагу в короткостроковій перспективі. Організм буде отримувати сигнал про те, що його можуть просто так взяти і почати морити голодом. Через це пізніше, коли їжа повертається, він починає накопичувати жир «про запас». Через це вага повертається швидше, а потім людині важче скинути вагу.

Як правильно обмежити себе в їжі

Не обов'язково сідати на жорсткі дієти, щоб схуднути. Досить скоротити вживання калорій. У схудненні працює закон збереження енергії: чим більше енергії ви вживаєте, тим більше треба віддавати. Відповідно, чим менше у вас фізичне навантаження, тим менше вам потрібно вживати їжі.

Дієтологи давно розрахували форму для підрахунку калорій, які вам треба вживати щодня. Це залежить не тільки від способу життя, а й від ваги, зросту та віку. Щоб схуднути, вам потрібно вживати на 10-20% менше норми.

Чи обов'язкові фізичні навантаження

Для схуднення вони необов'язкові, але це потрібно враховувати, коли ви будете вираховувати свою норму калорій. Крім того, тренування впливають на якість тіла, тому якщо ви хочете рельєфний живіт і красиві ноги, то без мінімальних навантажень вам не обійтися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: схуднення, дієти, здоровий спосіб життя
В тему