Поради

Домашні застілля: пояснюємо всі небезпеки

Домашні застілля: пояснюємо всі небезпеки

Домашні застілля - укорінена традиція в усьому світі, але молодь вважає за краще збирати друзів і родичів в форматі фуршетів у себе вдома або зустрічатися з близькими людьми в ресторанах і кафе.

Насправді збирати сім'ю за столом вдома - не тільки домашні клопоти, а й може бути небезпечно для здоров'я і фігури. Ось чому варто уникати посиденьок за столом, який ломиться від страв.

Салати з майонезом

Не тільки на новорічні свята люди готують салати, щедро приправлені майонезом. Літні зустрічі теж не обходяться без цих страв. Як правило, кожна господиня намагається здивувати гостей незвичайними рецептами, тому в салатах зустрічаються найдивніші поєднання.

Ці салати подаються в якості закуски, але вже на цьому етапі сильно перевантажують шлунок. Це небезпечно тим, що утрудняє травлення. Тому, не варто ставити на стіл велику кількість салатів з майонезом - краще замінити їх на свіжі овочі або заправити салат олією.

Кількість страв

Ми звикли, що на свята подають салати, закуски, друге і десерт. Від кількості страв непідготовлений шлунок може працювати не так, як потрібно. Через це з'являється здуття, дискомфорт у животі, а від переїдання і несумісних продуктів можна отруїтися. Тому, якщо ви прийшли на таке застілля, краще дізнайтеся заздалегідь у господині список страв і не переїдайте або відразу вирішите для себе, що ви не будете їсти. Якщо ви організовуйте застілля, зробіть менш калорійні страви і стежте за тим, щоб вони поєднувалися між собою.

Напої

Не менш важливу частину грають напої. Ви напевно помічали, що на застіллях гостям рідко пропонують навіть звичайну воду. Як правило, безалкогольні напої це газована вода, солодкі соки або компоти домашнього приготування. Багато хто забуває про рідкі калорії, а солона, жирна і смажена їжа сприяє сильній спразі. Найкраще запивати їжу звичайною дегазованою водою, але якщо вам не вистачає смаку, додайте в неї фрукти або ягоди. Вони дадуть сік і зроблять смак води більш яскравим.

Варто також відзначити алкогольні напої. На застіллях пропонують велику різноманітність алкоголю, тому існує ризик ще й для інших систем організму через токсичність спиртного.

Малорухливість

Як правило, на сімейному застілля люди не встають з-за столу. Вони сидять, спілкуються з близькими людьми, їдять і випивають. Після цього вони відразу їдуть додому і лягають спати. Це не дуже добре для органів шлунково-кишкового тракту, так як навіть маленька активність допомагає переварюванню їжі. Під час застілля частіше вставайте з-за столу, а після нього замість громадського транспорту чи таксі краще прогулятися додому.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: свято, дім, Здоров'я, їжа, продукти, Поради
В тему