Несподівано: дієтологи назвали «здорові» продукти, які вбивають печінку
Смажені і жирні продукти завжди вважалися шкідливими для печінки.
Однак це правильно лише частково, вважає терапевтка і дієтологиня Тетяна Тарнівська.
«Здавалося б, їж знежирені продукти, відварну курячу грудку без шкіри і буде печінки щастя. Аж ні», - попередила лікарка.
Справа в тому, що раціон без достатньої кількості жирів призводить до падіння рівня жирних кислот. В результаті печінка отримує сигнал і починає синтезувати жири з підручного матеріалу.
«Відкладаючи їх про запас в своїх клітинах - гепатоцитах. І починається ожиріння печінки», - підкреслила Тетяна Тарнівська і порадила включати в раціон корисну їжу нормальної жирності без трансжирів і пальмової олії.
Крім того, для здоров'я печінки важливо не зловживати спиртним, а також солодощами, в тому числі ягодами.
За словами лікаря, «підступність» фруктози в тому, що вона безперешкодно проникає в печінку і перетворюється там на шкідливі жири або сечову кислоту.
При цьому ягоди провокують проблеми з суглобами, болі в попереку. Зазвичай на такого роду проблеми зі здоров'ям скаржаться любителі фруктових смузі і меду.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.