Поради

Несподівано: дієтологи назвали «здорові» продукти, які вбивають печінку

Несподівано: дієтологи назвали «здорові» продукти, які вбивають печінку

Смажені і жирні продукти завжди вважалися шкідливими для печінки.

Однак це правильно лише частково, вважає терапевтка і дієтологиня Тетяна Тарнівська.

«Здавалося б, їж знежирені продукти, відварну курячу грудку без шкіри і буде печінки щастя. Аж ні», - попередила лікарка.

Справа в тому, що раціон без достатньої кількості жирів призводить до падіння рівня жирних кислот. В результаті печінка отримує сигнал і починає синтезувати жири з підручного матеріалу.

«Відкладаючи їх про запас в своїх клітинах - гепатоцитах. І починається ожиріння печінки», - підкреслила Тетяна Тарнівська і порадила включати в раціон корисну їжу нормальної жирності без трансжирів і пальмової олії.

Крім того, для здоров'я печінки важливо не зловживати спиртним, а також солодощами, в тому числі ягодами.

За словами лікаря, «підступність» фруктози в тому, що вона безперешкодно проникає в печінку і перетворюється там на шкідливі жири або сечову кислоту.

При цьому ягоди провокують проблеми з суглобами, болі в попереку. Зазвичай на такого роду проблеми зі здоров'ям скаржаться любителі фруктових смузі і меду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, Харчування і дієти, харчування, Лікарі, здоровий спосіб життя, Здоров'я, Поради
В тему