Поради

8 жінок із найвищим у світі рівнем IQ

8 жінок із найвищим у світі рівнем IQ

Тест на IQ - популярна оцінка коефіцієнта інтелекту. Прийнято вважати, що результат нижче 70 балів вказує на затримку в розумовому розвитку, вище 115 - говорить про видатні здібності, вище 140 - свідчить про геніальність.

Тести на IQ раніше жорстко критикували за однобокість, адже інтелект будується не на одному вмінні вирішувати логічні завдання. Проте високі показники у багатьох асоціюються з незвичайними розумовими здібностями.

Ось вісім жінок, яких можна назвати геніями.

Частина жінок зі списку жили до періоду, коли тести на IQ набули широкого поширення (друга половина XX століття). Зі зрозумілих причин виміряти реальний коефіцієнт їхнього інтелекту неможливо. Історики тільки припускають, хто з видатних персон мав рівень інтелекту вище середнього. Цілком можливо, що геніальних жінок було набагато більше.

Олівія Меннінг

  • IQ: 162

Мешканка Ліверпуля на ім'я Олівія Меннінг в 12 років отримала видатний бал в тесті на IQ - 162. Цей показник перевершує результат Альберта Ейнштейна і Стівена Хокінга. Олівію взяли в «Менса» - найбільшу організацію для людей з високим коефіцієнтом інтелекту.

Мерилін вос Савант

  • IQ: >167

Американська письменниця з 1986 по 1989 рік входила в Книгу рекордів Гіннесса як володарка найвищого в світі IQ. Різні тести визначали коефіцієнт її інтелекту як 167+, 186, 218, 228 і 230. Мерилін веде колонку в журналі Parade «Запитай Мерилін». Там на правах найрозумнішої жінки вона відповідає на питання: як прості (в стилі «чому небо блакитне»), так і близькі до наукових парадоксів. Сама жінка вважає, що спроби виміряти інтелект за допомогою одного лише тесту марні.

Юдіт Полгар

  • IQ: 170

Угорська шахістка, особистий ігровий рейтинг якої 2735 - найвищий серед жінок і восьмий серед чоловіків. Шахів її навчав батько, психолог і педагог Ласло Полгар. Старші сестри Полгар також стали успішними шахістками і чемпіонками світу, проте лише Юдіт з дитинства боролася виключно на чоловічих турнірах. Крім угорського, спілкується російською та есперанто. У 2014 році завершила кар'єру.

Рут Лоуренс

  • IQ: 175

Британська професорка математики, багато працювала в області теорії вузлів і алгебраїчної топології. Народилася в 1971 році, з дитинства виявляла феноменальні розумові здібності. У 10 років вона пройшла вступний іспит в Оксфорд і стала наймолодшою людиною, яка його закінчила за сучасними стандартами.

Грейс Хоппер

  • IQ: 175

Вчена-комп'ютерниця зі Сполучених Штатів, яка розробила перший компілятор для комп'ютерної мови програмування. Домоглася успіхів не тільки в математиці, але і у військовій справі, дослужившись до контр-адміралу молодшого рангу. Через численні досягнень жінка отримала прізвисько «Дивовижна Грейс».

Жермен де Сталь

  • IQ: 180-185

Мадам де Сталь народилася в Парижі в 1766 році. Вона була французькою громадською оглядачкою, політичною активісткою і письменницею. Жермен яро критикувала Наполеона, за що була вислана з Франції. Згадується в літературі як найрозумніша жінка свого століття.

Марія Склодовська-Кюрі

  • IQ: 185

Одна зі знакових і впливових фігур в науці, що здобула популярність завдяки дослідженням радіоактивності. Кюрі одержала дві Нобелівські премії: в 1903 році з фізики і в 1911 році з хімії.

Гіпатія

  • IQ: >190

Народилася в 351-370 рр., дочка математика Теона Александрійського. Гіпатія була грецькою філософинею-неоплатоністкою, астрономинею і математикинею. Вважається винахідницею безлічі наукових інструментів, таких як астролябія і ареометр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: жінки, цікаві факти, історія
В тему