Поради

Лікарі попередили про небезпеку зелених яблук

Лікарі попередили про небезпеку зелених яблук

Ендокринологиня і дієтологиня Тетяна Бочарова розповіла, кому не можна вживати зелені яблука.

Лікарка попередила людей про небезпеку зелених яблук, заявивши, що вони протипоказані людям з панкреатитом або дискінезією жовчовивідних шляхів, особливо в стадії загострення. При наявності таких діагнозів слід вибирати більш солодкі сорти цього фрукта, протирати його або запікати.

При гастриті або виразковій хворобі Бочарова порадила обмежитися одним зеленому яблуком в день.

«Краще, якщо ви з'їсте його через годину після основного прийому їжі, а не натщесерце», - підкреслила дієтологиня.

Спеціалістка додала, що кислі сорти яблук шкодять зубній емалі. Тому після вживання цього фрукта, експертка рекомендувала прополоскати рот водою.

«Здоровій людині краще з'їдати не більше двох зелених яблук в день: в іншому випадку кислота може подразнювати слизову, а, в якості побічного ефекту посилювати апетит», - резюмувала Бочарова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, Лікарі, Поради, Здоров'я, харчування
В тему