Лікарі попередили про небезпеку зелених яблук
Ендокринологиня і дієтологиня Тетяна Бочарова розповіла, кому не можна вживати зелені яблука.
Лікарка попередила людей про небезпеку зелених яблук, заявивши, що вони протипоказані людям з панкреатитом або дискінезією жовчовивідних шляхів, особливо в стадії загострення. При наявності таких діагнозів слід вибирати більш солодкі сорти цього фрукта, протирати його або запікати.
При гастриті або виразковій хворобі Бочарова порадила обмежитися одним зеленому яблуком в день.
«Краще, якщо ви з'їсте його через годину після основного прийому їжі, а не натщесерце», - підкреслила дієтологиня.
Спеціалістка додала, що кислі сорти яблук шкодять зубній емалі. Тому після вживання цього фрукта, експертка рекомендувала прополоскати рот водою.
«Здоровій людині краще з'їдати не більше двох зелених яблук в день: в іншому випадку кислота може подразнювати слизову, а, в якості побічного ефекту посилювати апетит», - резюмувала Бочарова.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.