Дієтологи пояснили, кому не можна їсти сезонні ягоди і фрукти
Лікарка-дієтологиня, гастроентерологиня Марина Хорол розповіла про користь сезонних фруктів і ягід. Також вона розказала, кому продукти можуть завдати шкоди.
За словами лікарки, вживання фруктів і ягід має бути дозованим. Це пов'язано з тим, що у деяких людей можуть виникнути проблеми.
«Їсти потрібно полуниці рівно стільки, скільки ти хочеш і щоб це не зашкодило твоєму шлунково-кишковому тракту. Взагалі, у всіх ягодах і кислих фруктах є дуже багато кислот. Фруктова кислота може пошкодити слизову шлунково-кишкового тракту, так що якщо є там проблеми, то краще не варто», - пояснила Хорол.
Наприклад, тим, хто страждає від колітів або алергічних реакцій, не варто включати ці продукти в свій раціон в сирому вигляді. Фахівець радить їх запікати або робити з них проварений сік.
«Коли людина здорова, у неї немає ніяких проблем з прийомом сирих овочів і фруктів, звичайно, вони заповнять (дефіцит вітамінів), навіть говорити нема що», - резюмувала дієтологиня.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.