Поради

Як просто виявити у продуктах пальмову олію: поради дієтолога

Як просто виявити у продуктах пальмову олію: поради дієтолога

Через пальмову олію можуть виникнути хвороби серця.

Про те, як визначити пальмову олію в продуктах, розповіла лікарка-ендокринологиня, лікарка-дієтологиня Оксана Михалєва.

Через те, що жировий склад пальмової олії на 50% представлений насиченими жирами, вживання його в їжу може підвищити ризик атеросклерозу і несприятливих серцево-судинних результатів: інсультів і інфарктів.

Однак виявити в продукті пальмову олію самостійно неможливо, потрібна лабораторія. Але якщо при виготовленні використовувався цей продукт, він повинен бути зазначений в складі.

«Зверніть увагу на такі позначення: рослинна олія (повинен бути вказаний конкретний вид олії), пальмовий олеїн, пальмовий стеарин, стеаринова кислота, пальмітинова кислота, кондитерський жир, рослинний замінник жиру, замінник молочного жиру, еквіваленти масла какао, замінники масла какао, фритюрні жири, вершково-рослинний спред, вершково-рослинна пряжена суміш, маргарин», - пояснила Михалєва.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, Здоров'я, Харчування і дієти, Лікарі, Поради
В тему