Поради

5 головних помилок у спілкуванні з чоловіком, які знищать ваш шлюб

5 головних помилок у спілкуванні з чоловіком, які знищать ваш шлюб

Ми хочемо поговорити про відносини між чоловіком і дружиною, а саме - застерегти жінок від здійснення популярних помилок. Сподіваємося, особистий досвід психологині, мами і дружини допоможе вам зміцнити вашу взаємну любов і зберегти в своєму будинку взаєморозуміння.

Про помилки у відносинах з чоловіком на прикладі свого досвіду (він стосується кожної жінки!) розповіла сімейна психологиня і мама трьох синів Вікторія Дмитрієва.

Я намагалася його змінити

Навіть у дрібницях – коли ми починали жити разом, мені страшенно заважало його хропіння. Я змушувала його надягати вночі спеціальну капу, бризкати в горло спрей, обстежитися у лікарів, робити операцію.

Звичайно, він це все робив через раз, забуваючи, тому що його хропіння заважає НЕ ЙОМУ, а мені. У підсумку я забила на спроби його змінити і купила беруші. А потім і зовсім звикла. Більше нічого в ньому не міняю - і справа далеко не в хропінні.

Я плутала ролі мами і дружини

Брала на себе відповідальність за все, контролювала все. У прикладі з хропінням. Спочатку я брала відповідальність за його хропіння на себе, мовляв «Я ж дбаю про твоє здоров'я!».

Але в підсумку я взяла на себе відповідальність тільки за свій сон, а його здоров'я залишила на його совісті.

Дорослий чоловік сам може про це дбати.

Я думала, що він «відчує», «вгадає», «зрозуміє»

За це отримувала вельми дивні подарунки, незрозуміла поведінка і невиправдані очікування. Потім я стала писати чіткий художній альбом, говорити прямо, чого хочу і чого не хочу, попереджати, коли у мене ПМС, пояснювати, чого від мене чекати, а чого я очікую від нього.

І - о диво! - настало повне взаєморозуміння!

Виявляється, потрібно було не грати в ясновидців, а ГОВОРИТИ ротом!

Я вважала, що дружина повинна «завжди хотіти, завжди давати»

Через це іноді буквально змушувала себе, інакше адже «піде наліво». Це не покращувало інтимні стосунки, а погіршувало!

Почуття провини, збентеження, сором з мого боку і нерозуміння ситуації з його ... Варто було опрацювати цю тему з психологом, детально розібрати всі з чоловіком (знову про пункт ГОВОРИТИ ротом) - і почуття провини пішло!

А з ним прийшла така СВОБОДА в цьому плані, яка тільки додала вогню.

Адже є різниця між «повинна» і «не повинна, але хочу».

Я змагалась з чоловіком, хто більше втомився

Ну це взагалі ідіотизм. По дурості. Які можуть бути змагання, якщо ми не конкуренти, а одна команда! Замість суперечок, хто втомився більше, тепер досить сказати: «Я втомилася, пожалій мене». Або прямо попросити про допомогу. Ось так чесно зізнаюся в своїх одвірках. Всі ми не без гріха.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: шлюб, жінки, чоловіки, Сім'я, розлучення, психологія, кохання, секс
В тему

Останні матеріали