Поради

Лікарі розвіяли популярні міфи про засмагу і тепловий удар

Лікарі розвіяли популярні міфи про засмагу і тепловий удар

Лікарка розвіяла популярні міфи про перебування на сонці і дала рекомендації щодо лікування теплового удару.

Про це розповіла терапевтка Надія Чернишова.

Експертка заявила, що нанесення на уражені ділянки шкіри сметани є небезпечним методом лікування. Оскільки цей продукт може «більше нашкодити, ніж допомогти», вона порадила користуватися спеціальними медичними препаратами. У той же час лікарка підкреслила, що сонцезахисний крем не вбереже від сонячного удару, і його можна отримати як з кремом, так і без нього.

Крім того, Чернишова спростувала інформацію про те, що тепловий удар або опік неможливо отримати при досить засмаглій шкірі.

«Навіть якщо засмагла шкіра стійкіша до сонячного випромінювання, у кожної людини є своя межа безпечного перебування на сонці. Її можна визначити дослідним шляхом», - пояснила вона і застерегла від довгого перебування на сонці в полуденний час.

Експертка додала, що тепловий удар можна отримати навіть в тіні: все залежить від початкового самопочуття людини і її одягу.

Терапевтка також підкреслила, що отримати опік можна і в водоймі: сонячні промені відбиваються від поверхні води, і таким чином шкіра загоряє ще сильніше, ніж на пляжі.

«Перебуваючи у воді, потрібно захищати голову і обличчя від сонячних променів і використовувати захисний крем, стійкий до води», - порадила вона.

Помилкою, на думку спеціалістки, є і те, що після перегріву необхідно випити багато холодної води. Такі дії, за словами лікаря, можуть викликати застуду або ангіну. Замість «дуже холодної» вона запропонувала віддати перевагу воді кімнатної температури.

При тепловому ударі Чернишова також не рекомендує самостійно приймати жарознижуючі препарати: спеціалістка закликала робити це тільки за приписом лікаря.

Раніше експертка розповіла про негативні наслідки нанесення сметани на обпалені ділянки шкіри. Вона підкреслила, що сметана заспокоює смакові рецептори після гострої їжі, але це не означає, що продукт буде надавати такий же ефект на опіки.

«Якщо залишити сметану на шкірі довше, ніж на годину, то вона нагріється і стане липкою. Більш того, маса скисне і виділятиме неприємний запах, від якого буде важко позбутися », - пояснила спеціалістка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Лікарі, Здоров'я, відпочинок, Поради
В тему

Останні матеріали