Поради

Наскільки важливий знак Зодіаку при працевлаштуванні

Наскільки важливий знак Зодіаку при працевлаштуванні

В одному з останніх досліджень з'ясувалося, що 15% роботодавців при прийомі на вакантну посаду звертають увагу на знаки Зодіаку кандидатів.

Однак, як пояснили експерти, цей показник не може бути вирішальним фактором.

В першу чергу роботодавець буде дивитися на компетенції, досвід і освіту здобувача. Важливу роль відіграє і враження про людину, отримане під час проведення співбесіди. Перше враження про претендента з'явиться у роботодавця за перші 30 секунд знайомства. Звичайно, кандидата зазвичай вибирають за сукупністю чинників, - стверджує директорка з персоналу та організаційного розвитку сервісу з працевлаштування Юлія Саніна.

На думку президента компанії SuperJob Олексія Захарова, такі дані дослідження не можуть бути коректними. Він пояснив, що є роботодавці, що звертають увагу на знаку зодіаку здобувача, але їх набагато менше, ніж 15%.

«Так, є люди, які звертають на це увагу при працевлаштуванні. Чи стільки їх в кількісному співвідношенні - сумніваюся. У моєму оточенні таких немає. Я все життя працюю з десятками тисяч фахівців з підбору персоналу та чув, що таке трапляється, але вживу подібного не бачив. У кожного свої «параметри». У когось – знаки зодіаку, у інших - колір волосся, хтось, наприклад, блондинів не любить. Диплом про університетську освіту і оцінки в ньому говорять про людину набагато більше», - прокоментував Захаров.

Як підсумував фахівець, навіть ті роботодавці, які щиро вірять в гороскопи і застосовують цю методику в роботі, рано чи пізно відмовляються від цього. В цілому президент компанії SuperJob вважає, що люди з дивацтвами зустрічаються всюди.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: робота, прогноз астрологів, поради астролога, цікаво знати
В тему