Поради

Від яких напоїв треба відмовитися на дієті

Від яких напоїв треба відмовитися на дієті

Лікарка-дієтологиня, нутриціологиня, членкиня Асоціації дієтологів Канади Наталія Нефедова заявила, що навіть низькокалорійне пиття далеко не завжди корисне.

Експертка назвала єдиний корисний під час дієти напій.

За словами лікарки, кількість і якість споживаних напоїв також важливі, як і здорова їжа. Тому під час дієти, перш за все, варто відмовитися від газованої води – і солодкої, і тої, до складу якої входять цукрозамінники.

«Звичайно, пакетовані соки треба виключити. Якщо це навіть свіжовичавлені соки, то треба мати на увазі, що в стакан свіжовичавленого соку входить два-три апельсина, а це просто рідкі калорії. Якщо запивати їжу чаєм зеленим або чорним, то можлива нестача металів: цинку, магнію, заліза, тому що в чаї є хелати, які агрегує метали і не дають їм нормально всмоктуватися», - пояснила фахівчиня.

Лікарка також відзначила, що жироспалююча властивість кави – просто міф.

«Напій прискорює метаболізм, але не дуже сильно, не так, щоб це було помітно. Це не якесь диво: мовляв, випили чашку кави - і все, почали втрачати кілограми з шаленою швидкістю, такого немає», - зазначила Нефедова.

Тому під час дієти краще всього віддати перевагу воді, впевнена дієтолог. Щоб зробити її «цікавішою», експертка радить додавати сік лимона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, дієти, харчування, кава, Лікарі, здоровий спосіб життя, Здоров'я, Поради, вода
В тему